Яловичина терияки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 15 хв.
Давайте готувати яловичину терияки. За назвою, думаю, вже чути східний присмак. На приготування м'яса в чудовому східному соусі у вас піде не більше півгодини, а блюдо вийде - просто супер!
Опис приготування:
Отже, рецепт яловичини теріякі. У багатьох напевно виникає питання? що це взагалі таке? яловичина терияки, по суті справи - дуже смачне м'ясне блюдо, яке готується за 15 хвилин. Єдине, потрібно заздалегідь нарізати м'ясо і поставити його маринуватися. Цей процес зазвичай займає не більше 5 хвилин. Фраза"все просто і геніально" - саме про це рецепті. Яловичина терияки - дуже популярне східне блюдо, яке особисто я обожнюю поїдати паличками. Для автентичності і повного занурення в таїнства східної кухні, так би язикати. Ну, досить передмов - розповідаю, як приготувати яловичину терияки, в своєму покроковому рецепті з фотографіями.
- Яловичина - 500 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Заморожені овочі - 200 грам (будь-які: кольорова капуста, горошок, стручки и т.Д. )
- Сухі чорні китайські гриби - 2 штуки (або морквина, горіхи, бамбук тощо.)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Соус теріякі - 150 мілілітрів (або соєвий соус + 2-3 немає. Ложки цукру)
М'ясо промиваємо під проточною водою, просушуємо і нарізаємо тоненькою і довгеньких соломкою.
Повинні вийти ось такі шматочки м'яса.
Далі готуємо маринад. Для цього в зручну глибокий посуд кладемо крохмаль і заливаємо соусом теріякі і додаємо дрібно нарізаний часник. Все добре перемішуємо.
У маринад укладаємо м'ясо. Добре його перемішуємо і залишаємо маринуватися приблизно на годину.
Сушені чорні китайські гриби дрібно рубаємо, болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою.
Заморожені овочі злегка обсмажуємо на сковорідці.
Потім на сковорідку додаємо перець.
Далі на сковорідці в окремому порядку обсмажуємо м'ясо. М'ясо обсмажуємо на сильному вогні і обов'язково частинами близько 3-5 хвилин.
Потім в сковорідку складаємо все м'ясо, виливаємо весь маринад, додаємо овочі, гриб. Обсмажуємо все близько хвилини, перемішуючи і страва готова!
Смачного.