Індичка в соусі «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть східну кухню, її мотиви, аромати і смак? Тоді рекомендую блюдо за рецептом, як приготувати індичку в соусі «Теріякі». Це просто ідеальний варіант літнього шашлику для великої компанії.
Соус можна зробити самостійно або купити вже готовий. Сьогодні на полицях магазинів нескладно знайти якісний продукт. Подаю страву з салатом зі свіжих овочів (капуста, морква, імбир і цибулю), а також з ананасом. Соус готую самостійно. Я трохи змінив оригінальну рецептуру, але це ні в якому разі не змінило смак до гіршого, можливо навіть навпаки.
- Філе індички - 4 штуки
- Соєвий соус - 1/2 склянки
- Коричневий цукор - 1/2 склянки
- Ананасовий сік - 170 мілілітрів
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Імбирний сік - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
1. У сотейник наливаю соєвий соус, ананасовий сік, оливкова олія, імбирний сік, додаю цукор і дрібно нарізаний часник, гарненько перемішую. Мою філе і укладаю в пакет, заливаю отриманим соусом і залишаю на 2 годину.
2. Гарненько розігріваю гриль і викладаю індичку, обсмажую з двох сторін до появи красивою решітки.
3. Викладаю індичку на блюдо і подаю з салатом зі свіжих овочів і ананасом. Смачного!