Тофу в соусі «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Один з улюблених і цінних продуктів для вегетаріанського харчування - тофу. При цьому він має нейтральний смак, тому можна легко з ним пограти. Найкраще додати який-небудь яскравий соус. Спробуємо!
Блюдо відноситься до японської кухні. Воно досить варіативно: можете додавати і прибирати будь-які овочі. Але для початку вам необхідно дізнатися про те, як приготувати тофу в соусі "теріякі" . Заздалегідь соєвий сир буде маринуватися, а потім пекти, тоді його смак стане солодко-пряно-солоним. Смачно і незвично.
- Тофу - 420 грам
- Яєчна локшина - 400 грам
- Соус "теріякі" - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Молодий горох в стручках - 200 грам
- Ананас консервований кубиками - 150 грам
- Зелена цибуля, перо - 2 штуки
1. Для початку наріжте слайсами тофу і дайте йому просохнути на папері 10 хвилин. Потім додайте соус. Залиште сир маринуватися на 30 хвилин в холодильнику.
2. Після цього запікайте тофу в духовці протягом 30 хвилин при 190 градусах. В цей же час відваріть локшину до готовності.
3. Подавайте тофу з локшиною, морквою, порізаної кружальцями, ананасом і горохом. Зверху посипте блюдо нарізаною цибулею. Смачного!