Рецепт Куряче стегно в соусі «терияки» фото

Куряче стегно в соусі «терияки»
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Птах , Курка , Курячі стегенця
Дієтичне харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Курка тим і хороша, що її можна поєднувати з різними соусами, маринадом, вона добре вбирає їх смак, запахи. Спробуйте один рецепт, як приготувати куряче стегно в соусі «Теріякі».

Опис приготування:

Популярний азіатський соус додасть курці не тільки неперевершений аромат, а також приємний карамельний колір, насичений смак. Таку курку можна подавати з відвареним рисом, з картоплею, а також використовувати для салатів або сендвічів. Буде потрібно зовсім небагато часу на її приготування.

  • Куряче стегно - 450 грам
  • Корінь імбиру натертий - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2 чайних ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Мірі - 1 Ст. Ложка
  • Саке - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
куряче стегно в соусі
1. Куряче стегно натріть подрібненим імбиром і сіллю, залиште на півгодини, потім витріть м'ясо серветками, щоб позбутися від імбиру.
куряче стегно в соусі
2. Сковороду відправте на вогонь і налийте рослинне масло, викладіть м'ясо на розігріту поверхню шкірою вниз (але не дуже гарячу, інакше м'ясо буде горіти).
куряче стегно в соусі
3. Обсмажте м'ясо з одного боку до золотистої скоринки, потім переверніть на іншу сторону, додайте 1 ложку саке і накрийте кришкою, готуйте ще 5-7 хвилин.
куряче стегно в соусі
4. Видаліть кришку і серветкою трохи промокніть надлишки масла і жиру, що виділився в процесі обсмажування.
куряче стегно в соусі
5. Тим часом змішайте всі інгредієнти і влийте до курки, відразу збільште вогонь і залиште так, щоб суміш кипіла, перевертайте курку кілька разів.
куряче стегно в соусі
6. Коли більша частина рідини випарувалася, соус став густий і курка покрита їм з усіх боків, перекладіть м'ясо в тарілку.
куряче стегно в соусі
7. Наріжте стегно невеликими скибочками.
куряче стегно в соусі
8. Подавайте м'ясо відразу після обсмажування, можна з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти