Куряче стегно в соусі «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Курка тим і хороша, що її можна поєднувати з різними соусами, маринадом, вона добре вбирає їх смак, запахи. Спробуйте один рецепт, як приготувати куряче стегно в соусі «Теріякі».
Популярний азіатський соус додасть курці не тільки неперевершений аромат, а також приємний карамельний колір, насичений смак. Таку курку можна подавати з відвареним рисом, з картоплею, а також використовувати для салатів або сендвічів. Буде потрібно зовсім небагато часу на її приготування.
- Куряче стегно - 450 грам
- Корінь імбиру натертий - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Мірі - 1 Ст. Ложка
- Саке - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
1. Куряче стегно натріть подрібненим імбиром і сіллю, залиште на півгодини, потім витріть м'ясо серветками, щоб позбутися від імбиру.
2. Сковороду відправте на вогонь і налийте рослинне масло, викладіть м'ясо на розігріту поверхню шкірою вниз (але не дуже гарячу, інакше м'ясо буде горіти).
3. Обсмажте м'ясо з одного боку до золотистої скоринки, потім переверніть на іншу сторону, додайте 1 ложку саке і накрийте кришкою, готуйте ще 5-7 хвилин.
4. Видаліть кришку і серветкою трохи промокніть надлишки масла і жиру, що виділився в процесі обсмажування.
5. Тим часом змішайте всі інгредієнти і влийте до курки, відразу збільште вогонь і залиште так, щоб суміш кипіла, перевертайте курку кілька разів.
6. Коли більша частина рідини випарувалася, соус став густий і курка покрита їм з усіх боків, перекладіть м'ясо в тарілку.
7. Наріжте стегно невеликими скибочками.
8. Подавайте м'ясо відразу після обсмажування, можна з будь-яким гарніром.