Рецепт Куряче філе в соусі «терияки» фото

Куряче філе в соусі «терияки»
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Птах, Курка
ПП рецепти
На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Терияки

Екзотичний, але простий рецепт приготування курячого філе в традиційному японському соусі Теріякі, який готується на основі соєвого соусу.

Курка теріякі - одне з класичних страв східної кухні. Фірязикам тут є соус, який завжди готується строго з одних і тих же інгредієнтів. Якщо правильно приготувати соус теріякі - то курка вийде божественно смачною. Звичайно, якщо ви в кулінарному плані консервативні і до східних страв ставитеся скептично, курка теріякі вам може не сподобатися, однак якщо ви відкриті до експериментів - готуйте і насолоджуйтеся, це дуже смачно!

  • Куряче м'ясо - 1 кілограм
  • Соєвий соус - 125 мілілітрів
  • Яблучний оцет - 4 Ст. Ложки
  • Перець мелений - 1 Чайна ложка
  • Коричневий цукор - 150 грам
  • Крохмаль - 2 чайних ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Імбир (шматочок 8-10 см) - 1 штука
куряче філе в соусі
Беремо невелику каструлю і змішуємо в ній інгредієнти для соусу - соєвий соус, цукор, оцет, перець, розведений в 50 мл води крохмаль, подрібнений часник і натертий на тертці імбир.
куряче філе в соусі
Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо ще кілька хвилин до загустіння.
куряче філе в соусі
Змащуємо форму для випікання маслом.
куряче філе в соусі
Викладаємо в нього дрібно нарізані шматочки курячого філе.
куряче філе в соусі
Заливаємо гарячим соусом - і в духовку на 30 хвилин при 220 градусах. Час від часу курку в соусі необхідно перемішувати, щоб вона рівномірно їм просочилася.
куряче філе в соусі
Готову курку подавати з рисом. Приємного!

Схожі рецепти