Куряче філе в соусі «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Екзотичний, але простий рецепт приготування курячого філе в традиційному японському соусі Теріякі, який готується на основі соєвого соусу.
Курка теріякі - одне з класичних страв східної кухні. Фірязикам тут є соус, який завжди готується строго з одних і тих же інгредієнтів. Якщо правильно приготувати соус теріякі - то курка вийде божественно смачною. Звичайно, якщо ви в кулінарному плані консервативні і до східних страв ставитеся скептично, курка теріякі вам може не сподобатися, однак якщо ви відкриті до експериментів - готуйте і насолоджуйтеся, це дуже смачно!
- Куряче м'ясо - 1 кілограм
- Соєвий соус - 125 мілілітрів
- Яблучний оцет - 4 Ст. Ложки
- Перець мелений - 1 Чайна ложка
- Коричневий цукор - 150 грам
- Крохмаль - 2 чайних ложки
- Часник - 4 зубчики
- Імбир (шматочок 8-10 см) - 1 штука
Беремо невелику каструлю і змішуємо в ній інгредієнти для соусу - соєвий соус, цукор, оцет, перець, розведений в 50 мл води крохмаль, подрібнений часник і натертий на тертці імбир.
Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і варимо ще кілька хвилин до загустіння.
Змащуємо форму для випікання маслом.
Викладаємо в нього дрібно нарізані шматочки курячого філе.
Заливаємо гарячим соусом - і в духовку на 30 хвилин при 220 градусах. Час від часу курку в соусі необхідно перемішувати, щоб вона рівномірно їм просочилася.
Готову курку подавати з рисом. Приємного!