Курка в соусі «терияки» з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Одним з найважливіших компонентів успішного приготування гарячої страви є соус. Особливо, якщо язик йде про м'ясо птиці, адже воно досить нейтрального смаку і потрібно підібрати правильний відтінок.
Японська кухня відрізняється тим, що всі продукти, використовувані в стравах, проходять слабку теплову обробку. Вони доготовляє за рахунок соусу. Ось одним з таких рецептів я і поділюся. Розповім, як приготувати курку в соусі "теріякі" з кунжутом. Ви можете купити в магазині готову заправку, а можете зробити її самостійно по моїй інструкції.
- Мірі - 25 мілілітрів
- Соєвий соус - 25 мілілітрів
- Імбир сухий - 0, 5 чайних ложки
- Цукор темно-коричневий - 0, 25 Ст. Ложки
- Куряче філе - 300 грам
- Кунжут - 10 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 10 мілілітрів
Спочатку приготуйте соус. Соєвий соус в сотейнику розігрійте з цукром, щоб той повністю розчинився. Далі зніміть сім з вогню, додайте імбир, Мірі (японське вино), все перемішайте. Потім варите близько 20 хвилин на повільному вогні. В кінці дайте соусу охолонути.
Тепер приступайте до самого страви. Філе помийте і наріжте брусками. Потім залийте куосчкі курки соусом (в мисці) і залиште маринуватися в холодильнику на 20 хвилин. Лук почистіть і наріжте півкільцями.
Через потрібний час викладіть курку на розігріту сковороду з маслом. Попередньо дайте маринаду стекти з м'яса. 2 хвилини смажте на сильному вогні з кожного боку, а потім 5 хвилин на повільному.
Додайте цибулю на сковороду, влийте маринад. Готуйте ще 2 хвилини, а потім подавайте, посипавши кунжутом. Також можете додати свій декор. Приємного вам апетиту!