Курка «терияки» з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати курку "терияки" з кунжутом я дізналася в Японії. Блюдо має дуже яскравим, терпким смаком, та й до того ж є самим солоним з усіх видів соусів. Чудовий маринад для курки!
М'ясо курки - дієтичне блюдо, а якщо подати його в поєднанні з рисом, до складу якого увійде і дикий чорний рис, то така вечеря або обід підійде тим, хто стежить за своєю фігурою і піклується про своє здоров'я. Кунжутне насіння тут дуже навіть до місця. Можна підсмажити насіння кунжуту на сухій сковороді, тоді ваше блюдо придбає яскравий горіховий присмак.
- Курка - 2 кілограма
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Соєвий соус - 1/2 склянки
- Сік ананаса - 60 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Насіння кунжуту - 3 Ст. Ложки
М'ясо курки натріть часником, імбиром і сіллю.
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Помістіть курку на деко, покриту фольгою і запікайте 40 хвилин.
Помістіть курку на деко, покриту фольгою і запікайте 40 хвилин.
У сотейнику змішайте соєвий соус, цукор ананасовий сік і прокип'ятіть протягом 8-10 хвилин, до загустіння соусу. Повапните шматочки курки соусом.
Надішліть в духовку на 5 хвилин. Змастіть курку ще раз соусом і запікайте 3-5 хвилин.
Перед подачею готову страву посипте насінням кунжуту. Смачного!