Рецепт Курка «терияки» з кунжутом фото

Курка «терияки» з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Птах, Курка, Насіння, Кунжут
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Як приготувати курку "терияки" з кунжутом я дізналася в Японії. Блюдо має дуже яскравим, терпким смаком, та й до того ж є самим солоним з усіх видів соусів. Чудовий маринад для курки!

М'ясо курки - дієтичне блюдо, а якщо подати його в поєднанні з рисом, до складу якого увійде і дикий чорний рис, то така вечеря або обід підійде тим, хто стежить за своєю фігурою і піклується про своє здоров'я. Кунжутне насіння тут дуже навіть до місця. Можна підсмажити насіння кунжуту на сухій сковороді, тоді ваше блюдо придбає яскравий горіховий присмак.

  • Курка - 2 кілограма
  • Часник - 3 зубчики
  • Імбир - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Соєвий соус - 1/2 склянки
  • Сік ананаса - 60 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Насіння кунжуту - 3 Ст. Ложки
курка
М'ясо курки натріть часником, імбиром і сіллю.
курка
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Помістіть курку на деко, покриту фольгою і запікайте 40 хвилин.
курка
У сотейнику змішайте соєвий соус, цукор ананасовий сік і прокип'ятіть протягом 8-10 хвилин, до загустіння соусу. Повапните шматочки курки соусом.
курка
Надішліть в духовку на 5 хвилин. Змастіть курку ще раз соусом і запікайте 3-5 хвилин.
курка
Перед подачею готову страву посипте насінням кунжуту. Смачного!

Схожі рецепти