Курка «терияки» з ананасною сальсою
(покроковий рецепт з фото)
Зараз в моді кулінарія в стилі ф'южн (англ. fusion - змішання, сплав). Особливих правил в ньому немає, головне, щоб всі продукти в страві поєднувалися і доповнювали один одного. Давайте спробуємо приготувати!
Перед вами - один з рецептів в стилі fusion, як приготувати курку "теріякі" з ананасною сальсою. Соковита гостра сальса прекрасно поєднується з шматочками курки в пряному соусі. Звичайно, ви можете приготувати варіант сальси без гострого перцю халапеньо, адже ми доязикалися не дотримуватися строгих правил, і кожен готує по своєму смаку. Готуйте з задоволенням!
- Куряча грудка - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 2 Ст. Ложки (тертий)
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Мірі - 2 Ст. Ложки
- Саке - 2 Ст. Ложки
- Ананас консервований - 100 грам
- Перецьь болгарський - 200 грам (червоний, жовтий)
- Перецьь червоний пекучий - 1/2 чайних ложки
- Сік лайма - 1 Ст. Ложка (або лимон)
- Braai - 1 Ст. Ложка (подрібнена)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Салат "айсберг" - 4-5 штук (листя)
- Лук червоний - 1 штука
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо наріжте на шматочки, 1х1 см. Овочі вимийте.
Імбир і часник очистіть, подрібніть. Додайте до м'яса, перемішайте з 1 ст. L. Рослинної олії, посоліть і поперчіть за смаком і залиште маринуватися на 30 хвилин.
Приготуйте сальсу: шматочки ананаса обсмажте на сухій гарячій сковороді до рум'яної скоринки. Наріжте солодкий перець і цибулю дрібними кубиками, кінзу подрібніть. Додайте обсмажені ананас, сік лайма (лимона), сіль, пекучий перець за смаком і перемішайте.
Розігрійте сковороду і на середньому вогні обсмажте мариноване м'ясо до рум'яної скоринки.
Для соусу теріякі змішайте мед, соєвий соус, Мірі, саке. Влийте до м'яса соус і готуйте до його загустіння.
На тарілки викладіть листя салату, шматочки курки, сальсу і подавайте з відвареним рисом. Смачного!