Рецепт Курка «терияки» з ананасною сальсою фото

Курка «терияки» з ананасною сальсою
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Птах , Фрукти , Курка , Ананас , Куряча грудка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Солодке , Гарячі страви , Гостре
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Зараз в моді кулінарія в стилі ф'южн (англ. fusion - змішання, сплав). Особливих правил в ньому немає, головне, щоб всі продукти в страві поєднувалися і доповнювали один одного. Давайте спробуємо приготувати!

Опис приготування:

Перед вами - один з рецептів в стилі fusion, як приготувати курку"Теріякі" з ананасною сальсою. Соковита гостра сальса прекрасно поєднується з шматочками курки в пряному соусі. Звичайно, ви можете приготувати варіант сальси без гострого перцю халапеньо, адже ми доязикалися не дотримуватися строгих правил, і кожен готує по своєму смаку. Готуйте з задоволенням!

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Імбир - 2 Ст. Ложки (тертий)
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Мірі - 2 Ст. Ложки
  • Саке - 2 Ст. Ложки
  • Ананас консервований - 100 грам
  • Перецьь болгарський - 200 грам (червоний, жовтий)
  • Перецьь червоний пекучий - 1/2 чайних ложки
  • Сік лайма - 1 Ст. Ложка (або лимон)
  • Braai - 1 Ст. Ложка (подрібнена)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Салат "Айсберг" - 4-5 штук (листя)
  • Лук червоний - 1 штука
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
курка
Підготуйте необхідні продукти. М'ясо наріжте на шматочки, 1х1 см. Овочі вимийте.
курка
Імбир і часник очистіть, подрібніть. Додайте до м'яса, перемішайте з 1 ст. L. Рослинної олії, посоліть і поперчіть за смаком і залиште маринуватися на 30 хвилин.
курка
Приготуйте сальсу: шматочки ананаса обсмажте на сухій гарячій сковороді до рум'яної скоринки. Наріжте солодкий перець і цибулю дрібними кубиками, кінзу подрібніть. Додайте обсмажені ананас, сік лайма (лимона), сіль, пекучий перець за смаком і перемішайте.
курка
Розігрійте сковороду і на середньому вогні обсмажте мариноване м'ясо до рум'яної скоринки.
курка
Для соусу теріякі змішайте мед, соєвий соус, Мірі, саке. Влийте до м'яса соус і готуйте до його загустіння.
курка
На тарілки викладіть листя салату, шматочки курки, сальсу і подавайте з відвареним рисом. Смачного!

Схожі рецепти