Рецепт Морські гребінці з ананасною сальсою фото

Морські гребінці з ананасною сальсою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Фрукти, Морепродукти, Ананас, Мідії і гребінці
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Морські гребінці - вельми смачна, але абсолютно непопулярна штука в наших краях. Виправляємо непорозуміння - розповідаю, як приготувати морські гребінці з ананасною сальсою.

Це - не якесь там класичне блюдо, а всього лише мій експеримент, який вийшов досить успішним. Морські гребінці вийшли дуже ніжними і трошки солодкуватим, а ананасна сальса чудово вписалася в цю кулінарну композицію. Тепер морські гребінці з ананасною сальсою - одне з моїх улюблених небуденних страв

Рецепт морських гребінців з ананасною сальсою:

1. Серцевину ананаса нарізаємо кубиками. З апельсина вичавлюємо сік, додаємо в нього чайну ложку цукру. У сковороді розігріваємо вершкове масло, кладемо туди ананаси і заливаємо апельсиновим соком. Тушкуємо на сильному вогні до повного википання рідини. Ананаси на той час повинні стати м'якими і увібрати апельсиновий сік. Посипаємо нарубаними листям базиліка.

2. Ананаси перекладаємо в іншу ємність, а в цій же сковороді знову розтоплюємо трошки вершкового масла. Викладаємо в сковороду гребінці і обсмажуємо 2-3 хвилини до рум'яної.

3. Власне, блюдо готово - на тарілку викладаємо сальсу, а зверху - морські гребінці. Для краси можна посипати кунжутним насінням. Смачного!


  • Морські гребінці - 450 грам
  • Ананас - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Листя базиліка - 4 штуки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
Це - не якесь там класичне блюдо, а всього лише мій експеримент, який вийшов досить успішним. Морські гребінці вийшли дуже ніжними і трошки солодкуватим, а ананасна сальса чудово вписалася в цю кулінарну композицію. Тепер морські гребінці з ананасною сальсою - одне з моїх улюблених небуденних страв

Рецепт морських гребінців з ананасною сальсою:

1. Серцевину ананаса нарізаємо кубиками. З апельсина вичавлюємо сік, додаємо в нього чайну ложку цукру. У сковороді розігріваємо вершкове масло, кладемо туди ананаси і заливаємо апельсиновим соком. Тушкуємо на сильному вогні до повного википання рідини. Ананаси на той час повинні стати м'якими і увібрати апельсиновий сік. Посипаємо нарубаними листям базиліка.

2. Ананаси перекладаємо в іншу ємність, а в цій же сковороді знову розтоплюємо трошки вершкового масла. Викладаємо в сковороду гребінці і обсмажуємо 2-3 хвилини до рум'яної.

3. Власне, блюдо готово - на тарілку викладаємо сальсу, а зверху - морські гребінці. Для краси можна посипати кунжутним насінням. Смачного!

Схожі рецепти