Курка з домашнім соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Скільки разів готувала страви з соусом "теріякі" весь час використовувала покупну заготовку. Але чому? Адже можна зробити домашній варіант набагато смачніше. Так що пора це виправляти. Приступимо!
Цього разу пропоную вам дізнатися про те, як приготувати курку з домашнім соусом "теріякі" і овочевим гарніром. Азіатське гаряче блюдо не таке вже й складне. Плюс у вас виходить відразу багато порцій. А про смак і говорити не варто, настільки тут все склалося ідеально! Обов'язково здивуєте своїх близьких цим рецептом.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Брокколі - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Кабачок жовтий - 1 штука (невеликий)
- Стручкова квасоля - 200 грам
- Кускус - 200 грам
- Вода - 285 мілілітрів(45 мл - в соус, 240 мл - в кускус)
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - для овочів, 1 ст. Ложка - в соус)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 60 мілілітрів
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка (мелений)
- Часник - 3 зубчики
1. З'єднайте в сотейнику всі інгредієнти для соусу: кунжутну олію, воду, оцет, соєвий соус, крохмаль, імбир, мед і подрібнений часник.
2. Доведіть інгредієнти до легкого кипіння, потім проваріть 1 хвилину. Постійно заважайте.
3. Потім наріжте шматочками морква, кабачок і квасолю. Брокколі розберіть на дрібні суцвіття.
4. Також нарубати курку шматочками в 3-4 см.
5. Після цього овочі перемішайте з кунжутним маслом і 1/4 частиною соусу.
6. Ще 1/4 частина соусу перемішайте з куркою.
7. Потім всі інгредієнти перекладіть на деко. Надішліть його в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
8. Після цього в блюдо влийте соус.
9. Потім запікайте страву ще 10 хвилин.
10. У цей час приготуйте кускус в воді по інструкції на упаковці. В кінці додайте в нього масло.
11. На тарілку для подачі викладіть кускус. Зверху - курку з овочами і трохи соусу з дека. Смачного!