Курка з домашнім соусом «терияки»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 45 хв.
Скільки разів готувала страви з соусом"Теріякі" весь час використовувала покупну заготовку. Але чому? Адже можна зробити домашній варіант набагато смачніше. Так що пора це виправляти. Приступимо!
Опис приготування:
Цього разу пропоную вам дізнатися про те, як приготувати курку з домашнім соусом"Теріякі" і овочевим гарніром. Азіатське гаряче блюдо не таке вже й складне. Плюс у вас виходить відразу багато порцій. А про смак і говорити не варто, настільки тут все склалося ідеально! Обов'язково здивуєте своїх близьких цим рецептом.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Брокколі - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Кабачок жовтий - 1 штука (невеликий)
- Стручкова квасоля - 200 грам
- Кускус - 200 грам
- Вода - 285 мілілітрів(45 мл - в соус, 240 мл - в кускус)
- Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки(1 ст. Ложка - для овочів, 1 ст. Ложка - в соус)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 60 мілілітрів
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Рисовий оцет - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка (мелений)
- Часник - 3 зубчики
1. З'єднайте в сотейнику всі інгредієнти для соусу: кунжутну олію, воду, оцет, соєвий соус, крохмаль, імбир, мед і подрібнений часник.
2. Доведіть інгредієнти до легкого кипіння, потім проваріть 1 хвилину. Постійно заважайте.
3. Потім наріжте шматочками морква, кабачок і квасолю. Брокколі розберіть на дрібні суцвіття.
4. Також нарубати курку шматочками в 3-4 см.
5. Після цього овочі перемішайте з кунжутним маслом і 1/4 частиною соусу.
6. Ще 1/4 частина соусу перемішайте з куркою.
7. Потім всі інгредієнти перекладіть на деко. Надішліть його в духовку на 15 хвилин при 180 градусах.
8. Після цього в блюдо влийте соус.
9. Потім запікайте страву ще 10 хвилин.
10. У цей час приготуйте кускус в воді по інструкції на упаковці. В кінці додайте в нього масло.
11. На тарілку для подачі викладіть кускус. Зверху - курку з овочами і трохи соусу з дека. Смачного!