Спагеті з домашнім томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Купити готовий соус в магазині може кожен, а от зробити його самостійно слабо? Для тих, хто зважився зварити його самостійно, розповім, як приготувати спагетті з домашнім томатним соусом.
Готовий соус можете зробити заздалегідь і зберігати в банку. Використовуйте соковиті томати, щоб вийшло багато соку. Цей соус зовсім не схожий на магазинний, в якому не видно всі складові. Можете зробити гострий соус або додати пряні трави, тут кожен вибирає сам.
- Спагеті - 230 грам
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Томати - 6 штук
- Часник - 6 зубчиків
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Гострий перець - 1 штука (зелений )
- Базилік - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
1. У каструлю налийте воду, доведіть її до кипіння, приправити сіллю. У киплячу воду відправте спагетті.
2. Вимийте томати, наріжте їх дрібними кубиками.
3. Відокремте зубчики часнику, наріжте кожен дрібно.
4. Очистіть цибулю, наріжте дрібно половинку.
5. Якщо хочете гострий соус, подрібніть гострий перчик, можна з насінням, тоді вийде гостра страва.
6. У глибокій сковороді розігрійте олію. Викладіть цибулю, часник і перець.
7. Готуйте овочі кілька хвилин, регулярно помішуючи.
8. Коли овочі вже м'які, додайте томати.
9. Не забудьте в цей час про спагетті, варіть їх, помішуючи. Začerpnite Polovnik води.
10. Додайте ополоник води в сковороду до овочів.
11. Перемішайте і накрийте кришкою, готуйте на слабкому вогні.
12. Якщо бачите, що недостатньо рідини, додайте ще воду, щоб соус був схожий на соус, а не на кашу.
13. Через 15-20 хвилин ваш соус повинен виглядати так.
14. Наріжте дрібно зелений базилік, додайте його до соусу, за смаком з сіллю.
15. Тим часом спагетті вже зварилися, відкиньте їх на сито, обдайте холодною водою і перекладіть в сковороду до соусу.
16. Гарненько перемішайте і прогрійте пару хвилин, потім розкладіть по тарілках і подавайте.