Спагеті з томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування спагетті з соусом з помідорів, часнику і базиліка.
Цей соус настільки багатий смаком, що страва не потребує додавання сиру.
- Помідорів - 1, 3 кілограма
- Солі - 3/4 чайних ложки
- Великий зубчик часнику - 1 штука
- Червоного перцю пластівці - 1 щіпка
- Невелика жменя листя базиліка - 1 штука
- Спагеті з фаршем - 360 грам
- Несолоного вершкового масла - 1 Ст. Ложка
1. У великій каструлі довести воду до кипіння. Зробити надріз ножем у формі хреста в нижній частині кожного помідора. Бланшувати помідори в киплячій воді від 10 до 30 секунд, потім промити під холодною водою або опустити в миску з крижаною водою. Очистити помідори від шкірки. Розрізати кожен помідор уздовж навпіл і видалити насіння. Виділяється при цьому томатний сік відкласти в сторону.
2. Викласти помідори і сіль у велику каструлю і готувати помідори на середньому вогні, розминаючи їх. Після того, як соус почав закипати, зменшити вогонь до низького і тушкувати помідори від 35 до 45 хвилин, продовжуючи розминати їх. Якщо помідори виглядають сухими, додайте зарезервований томатний сік.
3. Змішати подрібнений часник, кілька цілих листя базиліка, щіпку червоного перцю пластівці і 1/4 склянки оливкової олії в маленькій каструлі. Довести до кипіння на повільному вогні. Зняти з вогню. Коли томатний соус гаситься вже близько 25 хвилин, відварити спагетті на 2 хвилини менше, ніж зазначено в інструкції. Ви можете використовувати для цього воду, що залишилася від помідорів. Відкласти в сторону 1, 5 чашки рідини від спагетті, решту злити.
4. Після того, як соус буде майже готовий, розмішати його з оливковою олією. Приправити м'ясо за смаком. Додати спагеті і половину зарезервованої рідини, варити ще 1-3 хвилини. Додати рідину, якщо необхідно, щоб зробити соус більш рідким. Розкласти спагетті з соусом по тарілках, прикрасити подрібненим базиліком і відразу ж подавати.