Байтс терияки
(покроковий рецепт з фото)
Дуже популярна закуска в багатьох кафе швидкого харчування. Тільки там готують спрощений варіант і використовують курку. Сьогодні ж розповім, як приготувати байтс терияки, які роблю з яловичини.
Можна подати страву як закуску на фуршет або до пива. Насолоджуйтеся поєднанням солодощі соусу і м'ясного смаку. До столу ці м'ясні шматочки подають ще теплими, тому якщо приготували заздалегідь, то розігрійте в духовці або підтримуйте температуру в духовці. Можна прикрасити насінням кунжуту.
- Govяzhьe філе - 500 грам
- Мед - 1/3 склянки
- Терияки - 1/4 склянки (соус )
- Арахісове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Кунжут і зелену цибулю - За смаком (для прикраси)
1
Вимийте м'ясо і витріть його насухо (дуже важливо! ), наріжте його невеликими шматочками. Помістіть м'ясо в миску, а краще - в герметичний пакет.
2
В окремій мисці змішайте мед, арахісове масло, соус "теріякі", сіль і чорний перець.
3
Залийте приготований маринад до м'яса, а частина залиште на потім, гарненько перемішайте і відправте в холодильник на 1 час.
4
Викладіть м'ясо в один шар на деко і відправте в розігріту до 230 градусів духовку.
5
Через 8 хвилин дістаньте м'ясо і полийте залишеним раніше маринадом, знову відправте в духовку на 8 хвилин, виконайте так з кожного боку.
6
Готове м'ясо перекладіть з дека на тарілку і прикрасьте кунжутному, зеленою цибулею. Смачного!