Рецепт Овочі в мікрохвильовці фото

Овочі в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Морква, Брокколі, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, Корисний обід, Легка вечеря
Гарніри, Салати

Вся принадність мікрохвильовій печі в тому, що з її допомогою можна швидко і якісно приготувати овочі, а також зберегти їх насичений колір. Розповім, як приготувати овочі в мікрохвильовці.

Якщо варити овочі у воді, вони набирають зайву вологу і стають водянистими. У духовій шафі вони можуть підгоріти, а всередині залишитися сирими. А в мікрохвильовці вони готуються в кілька разів швидше, тому зберігають максимальну кількість корисних вітамінів.

  • Бейбі-морковь - 1 штука
  • Перловий цибулю - 12 грам
  • Кольорова капуста - 2 штуки (суцвіття)
  • Брокколі - 20 грам
  • Зелені боби - 5 штук
1
Вимийте і очистіть бейбі-морковь, наріжте її великими шматочками. Вимийте перловий цибулю.
2
Вимийте і відокремте суцвіття цвітної капусти та брокколі.
3
Викладіть всі підготовлені овочі в миску, додайте зелені боби.
4
Миску, в якій готуєте, оберніть щільно харчовою плівкою. Поставте її в мікрохвильовку і готуйте на потужності 1000 вт навколо 45-60 секунд на кожні 50 грам овочів. Тобто якщо у вас 200 г овочів, то готувати треба близько 2 хвилин.
5
Після закінчення процесу дістаньте миску і ножем проколіть плівку, щоб вийшов пар, потім зніміть її.
6
Овочі використовуйте для гарніру або як самостійну страву. Їх подавайте з соусом або з сиром.

Схожі рецепти