Овочі в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Вся принадність мікрохвильовій печі в тому, що з її допомогою можна швидко і якісно приготувати овочі, а також зберегти їх насичений колір. Розповім, як приготувати овочі в мікрохвильовці.
Якщо варити овочі у воді, вони набирають зайву вологу і стають водянистими. У духовій шафі вони можуть підгоріти, а всередині залишитися сирими. А в мікрохвильовці вони готуються в кілька разів швидше, тому зберігають максимальну кількість корисних вітамінів.
- Бейбі-морковь - 1 штука
- Перловий цибулю - 12 грам
- Кольорова капуста - 2 штуки (суцвіття)
- Брокколі - 20 грам
- Зелені боби - 5 штук
1
Вимийте і очистіть бейбі-морковь, наріжте її великими шматочками. Вимийте перловий цибулю.
2
Вимийте і відокремте суцвіття цвітної капусти та брокколі.
3
Викладіть всі підготовлені овочі в миску, додайте зелені боби.
4
Миску, в якій готуєте, оберніть щільно харчовою плівкою. Поставте її в мікрохвильовку і готуйте на потужності 1000 вт навколо 45-60 секунд на кожні 50 грам овочів. Тобто якщо у вас 200 г овочів, то готувати треба близько 2 хвилин.
5
Після закінчення процесу дістаньте миску і ножем проколіть плівку, щоб вийшов пар, потім зніміть її.
6
Овочі використовуйте для гарніру або як самостійну страву. Їх подавайте з соусом або з сиром.