Огірочки з перцем
(покроковий рецепт з фото)
Такі огірочки виходять гостренькими і пікантними. Готуються без стерилізації шляхом подвійного заливки. Відмінно стоять всю зиму до нового врожаю.
Розкладіть по стерильним банкам огірки, перець, спеції. Сіль і цукор можна насипати відразу, а можна і під час другої заливки. Залийте окропом банку огірків, залиште на 20 хвилин. Злийте вийшов розсіл. Злитий розсіл доведіть до кипіння, потім знову залийте ним огірки. Засукайте.
- Огірок - 4-8 штук (скільки увійде в літрову банку)
- Перець гіркий (чилі) - 1-3 штук (дивлячись який гостроти хочете)
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки, на літрову банку)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (неповна, три чверті ложки на банку)
- Оцет столовий 9% - 25 мілілітрів (на літрову банку)
- Вода - За смаком (скільки увійде в банку)
- Спеції - За смаком (вишня, смородина, хрін, кріп, петрушка, лавровий лист)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець болгарський - 0, 5 штуки
Підготуємо продукти. Все потрібно ретельно вимити. Банки і кришки обов'язково простерилизуйте.
У огірочків відріжте хвостики. Поріжте болгарський перець соломкою або кільцями. Гіркий перець залиште цілком.
На дно баночки покладіть спеції: листочки, сіль, цукор. Щільно утрамбуйте огірочки, перець болгарський і перець чилі, часник, зелень.
Закип'ятіть воду.
Залийте огірки окропом (по вінця). Зайву воду вилийте. Залиште банки на 20 хвилин, накривши кришкою. Потім візьміть чисту каструлю, злийте туди цей розсіл і закип'ятіть. Окропом знову залийте огірки, але перед цим влийте в банку оцет. Засукайте, переверніть догори дном до повного охолодження. Вранці поверніть в попереднє положення і приберіть в прохолодне місце для зберігання.