Мушлі під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Спробував вперше це блюдо в одному ресторанчику, раніше чув про таке, але ніколи не ризикував замовляти. Рецепт, як приготувати черепашки під соусом «Бешамель», виявився дуже простим і доступним.
Опис приготування:
Спеціальні макарони у вигляді черепашок купити досить складно, їх можна знайти тільки у великих супермаркетах або спеціалізованих магазинах. Можна спробувати їх зробити самостійно, але цей процес вимагає часу. Таку пасту обов'язково начиняю м'ясним, рибним, грибним або овочевим фаршем, а соус «Бешамель» надає страві вишуканість і робить його соковитіше.
- Мушлі - 20 штук
- Баклажан - 1 штука
- Телятина - 400 грам
- Цибуля - 200 грам
- Томат - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Спеції та сіль - За смаком
- Твердий сир - 150 грам
- Зелений горошок - 150 грам
- Яйце - 1 штука
- Соняшникова олія - За смаком
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 2, 5 склянки
- Куркума - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - За смаком
1. Насамперед в підсоленій воді відварюю (8 хвилин) великі черепашки, після чого відкидаю їх на друшляк і скроплюю соняшниковою олією.
2. Баклажан мою, нарізаю дрібно, солю і залишаю на 5-10 хвилин. Помідори мою і нарізаю шматочками, цибуля чищу і нарізаю дрібно, одну частину обсмажую на сковороді, а другу обсмажую на окремій сковороді з баклажаном і томатами. М'ясо мою і подрібнюю через м'ясорубку з часником. Змішую всі складові, вбиваю яйцо, солю до смаку і додаю спеції, перемішую. Мушлі начиняю фаршем і складаю в форму для випічки.
3. Для соусу: в сотейник кладу масло, додаю борошно, куркуму і мускатний горіх, перемішую, тонкою цівкою вливаю гаряче молоко і безперервно помішують, щоб не було грудочок. Соусом заливаю черепашки в формі, зверху викладаю зелений горошок.
4. Відправляю форму в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 20 хвилин, після цього дістаю форму і посипаю все тертим твердим сиром, відправляю в духовку ще на 7-10 хвилин.
5. Готові великі черепашки легко відокремлюються одна від одної, але можна нарізати їх шматочками, як пиріг. До столу подаю вже остиглими.