Муксун в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
У пошуках новеньких ідей для святкового або щоденного столу не проходите мимо і зверніть увагу на цей цікавий рецепт дуже ніжною і соковитою фаршированої рибки під назвою муксун.
Опис приготування:
Я розповім, як приготувати муксун в духовці. Цю рибу можна готувати з найрізноманітнішими начинками. Смажені гриби з горішками чудово підходять, підкреслюючи смак риби і роблячи блюдо більш цікавим і пікантним. Я рекомендую готувати відразу з гарніром - картоплею, тоді вийде не тільки смачно і красиво, але і досить ситно.
- Muksuu - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Лимон - 0.5 штуки
- Гриби - 200 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 3 Ст. Ложки (арахіс або волоські)
- Сіль - 1 За смаком
- Спеції - 1 За смаком
1. Насамперед потрібно зайнятися рибкою. Вимийте її як слід, очистіть від нутрощів. Зробіть на тушці невеликі надрізи. Посоліть і поперчіть за смаком з усіх боків і збризніть соком лимона. Можна додати улюблені спеції для риби. Відкладіть на час.
2. Паралельно очистіть цибулину, наріжте дрібними кубиками і відправте на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте до прозорості.
3. Подрібніть гриби (в даний рецепт приготування муксуна в духовці використовуються печериці, але ви можете взяти будь-які інші). Обсмажте гриби з цибулею до готовності, посолити і поперчити за смаком.
4. У блендері або качалкою подрібніть горішки. В даному випадку це арахіс. З'єднайте горіхову крихту з грибами і ретельно перемішайте.
5. Рибку акуратно наповніть начинкою.
6. І збризніть в кінці трохи рослинним маслом.
7. На змащений маслом або застелений пергаментом деко викладіть рибу. Поруч можна розмістити картоплю та інші овочі на гарнір. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку.
8. Запікайте приблизно півгодинки. Ось і весь секрет. Подавайте до столу, доповнивши свіжими овочами або зеленню.