Річкова риба в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Покажу вам, як приготувати річкову рибу в духовці. Запікати будемо річкову форель цілими тушками. До рибку додамо запашний перець, лимонний сік і лавровий листочок. Аромат страви вас приємно здивує.
Форель, запечена в пергаментному папері, збереже свою ніжність і соковитість. Але через 40 хвилин запікання я пропоную прибрати папір, щоб на рибку утворилася красива золотава скоринка.
Пробуйте на здоров'я!
- Форель патрання - 2 штуки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука (тільки сік)
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Суміш перців - За смаком
Підготуйте все спеції, вичавіть лимонний сік.
У форму для запікання покладіть великий шматок пергаментного паперу. Рибу вимийте і висушіть, натріть сіллю і перцем, маслом і соком лимона, викладіть у форму і додайте лаврушку.
Духовку прогрейте до 200 градусів. Накрийте рибу пергаментом і відправте запікатися на 40 хвилин. Потім зніміть папір і готуйте ще 15 хвилин.
Пробуйте рибку гарячої. Смачного!