Рецепт Річкова форель, запечена в духовці цілком фото

Річкова форель, запечена в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Форель
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви у фользі , Страви цілком
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Будь-яка рибка, запечена в цілому вигляді, виглядає дуже красиво і ефектно при подачі. Ось рецепт, як приготувати річкову форель, запечену в духовці цілком. Рибка виходить соковитою і ароматною.

Опис приготування:

Величезний плюс такого блюда в тому, що для його приготування потрібно дуже мало інгредієнтів. Таке блюдо готується дуже просто. Головне - гарненько очистити рибу від нутрощів. Річкова форель відмінно поєднується з багатьма ароматними травами, тому додавання гілочки розмарину або сухого базиліки тільки додасть їй витонченого аромату і збагатить смак.

  • Форель - 2 штуки
  • Лимон - 1 штука
  • Олія - 50 грам
  • Томати - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сир - 60 грам
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Сухий базилік і перець чорний мелений - За смаком
річкова форель, запечена в духовці цілком - фото крок 1
1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, потрібно розм'якшене. Після цього в мисці змішуємо його з сушеним базиліком.
річкова форель, запечена в духовці цілком - фото крок 2
2. Рибку ретельно миємо, чистимо і виймаємо нутрощі, просушуємо паперовим рушником. Отриманою сумішшю натираємо рибу зовні, а залишки кладемо всередину. На поверхні риби з одного боку робимо неглибокі надсечкі, всередину кожної вставляємо скибочку лимона, перчимо рибу.
річкова форель, запечена в духовці цілком - фото крок 3
3. Фольгу змащуємо рослинним маслом, викладаємо рибу, ретельно загортаємо, щоб не витік сік. Викладаємо рибу на деко. Помідори миємо й нарізаємо кільцями, викладаємо на деко до риби, часник натираємо на тертці і посипаємо їм томати, потім посипаємо натертим сиром. Відправляємо рибу в духовку при температурі 200 градусів на 20 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти