Річкова форель, запечена в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Будь-яка рибка, запечена в цілому вигляді, виглядає дуже красиво і ефектно при подачі. Ось рецепт, як приготувати річкову форель, запечену в духовці цілком. Рибка виходить соковитою і ароматною.
Величезний плюс такого блюда в тому, що для його приготування потрібно дуже мало інгредієнтів. Таке блюдо готується дуже просто. Головне - гарненько очистити рибу від нутрощів. Річкова форель відмінно поєднується з багатьма ароматними травами, тому додавання гілочки розмарину або сухого базиліки тільки додасть їй витонченого аромату і збагатить смак.
- Форель - 2 штуки
- Лимон - 1 штука
- Олія - 50 грам
- Томати - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сир - 60 грам
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Сухий базилік і перець чорний мелений - За смаком
1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, потрібно розм'якшене. Після цього в мисці змішуємо його з сушеним базиліком.
2. Рибку ретельно миємо, чистимо і виймаємо нутрощі, просушуємо паперовим рушником. Отриманою сумішшю натираємо рибу зовні, а залишки кладемо всередину. На поверхні риби з одного боку робимо неглибокі надсечкі, всередину кожної вставляємо скибочку лимона, перчимо рибу.
3. Фольгу змащуємо рослинним маслом, викладаємо рибу, ретельно загортаємо, щоб не витік сік. Викладаємо рибу на деко. Помідори миємо й нарізаємо кільцями, викладаємо на деко до риби, часник натираємо на тертці і посипаємо їм томати, потім посипаємо натертим сиром. Відправляємо рибу в духовку при температурі 200 градусів на 20 хвилин. Смачного!