Форель, запечена в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Форель - неймовірно корисна і смачна риба. Приготована в духовці разом з овочами, вона виходить чудовою. Дуже раджу взяти на озброєння цей простий і класичний рецепт.
Різноманітність риби і морепродуктів сьогодні здивує навіть найвибагливішого покупця. Як приготувати рибу смачно, знають не багато. Я розповім вам, як приготувати форель, запечену в духовці цілком за фірязикам рецептом. Форель - риба жирна, але овочі компенсують кількість жиру і страва виходить збалансованим. В даному рецепті форель готується на подушці з лимона і помідорів, фарширується піджаркою з лука і фенхеля і запікається разом з картоплею і помідорами. В результаті - чудове друга страва, яке може стати прикрасою будь-якого, навіть святкового, столу.
- Форель - 1 штук
- Фенхель - 20 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Помідор - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, спеції і зелень - За смаком
- Лимон - 1 штук
1. Форель за цим рецептом я пробувала в одному колоритному ресторані за межами нашої країни. Блюдо мені дуже сподобалося, і я вирішила відтворити його в домашніх умовах. Якщо ви не знаєте, як приготувати форель запечену в духовці цілком, дивіться далі покрокові фото.
2. Для початку форель потрібно очистити від луски і нутрощів. Вона дуже легко чиститься. Після цього тушку потрібно промити добре під проточною водою і за допомогою кухонних ножиць зробити надрізи поруч з хребтом, щоб прибрати зайві кістки. В результаті у вас повинно вийти філе без кісток.
3. Змішайте в ступці суміш перців і сіль (краще морську) і натріть по всій внутрішній поверхні рибу. Я люблю маринувати м'ясо лимонним соком і раджу вам. Розріжте лимон на часточки і натріть м'ясо, розклавши лимон також по всій поверхні.
4. На рослинному маслі підсмажте цибулю і фенхель до готовності.
5. Тепер беремо ємність для запікання, викладаємо на дно нарізані помідори і часточки лимона.
6. Викладіть рибу на цю подушку, а середину начините піджаркою з лука і фенхеля.
7. По колу викладіть нарізану відварний або запечена картопля і помідори. Посоліть і приправте за смаком і відправляйте в розігріту духовку. Я ще поливаю поверхню оливковою олією. Запікається форель при температурі 190 градусів близько 35-40 хвилин (до утворення рум'яної скоринки).
8. Подається така форель на великому блюді в гарячому вигляді.