Горбуші, запечена в духовці цілком
(покроковий рецепт з фото)
Риба цілком на вечерю - це справжнє свято. Великий тушки вистачить на всю сім'ю, а якщо правильно її підготувати, то соковитість філе сподобається всім. А овочева подушка стане хорошим гарніром.
Даний рецепт виглядає ефектно, а тому красиво виглядатиме на святковому столі. Але не бійтеся, робиться все нескладно, головне - зробити рівні надрізи на тушці. І для початку вивчіть, як приготувати горбушу, запечену в духовці цілком. Підійде і інша червона риба.
- Горбуша ціла - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Солодкий перець - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
Рибу очистіть від луски. Відріжте плавники, голову і хвіст. Дістаньте нутрощі. Промийте тушку і обсушити.
На горбуші зробіть надрізи до кістки через кожні 3 см. Рибу змастіть соком лимона і соєвим соусом. Засипте перець з сіллю всередину і змастити рибу зовні.
Всі овочі наріжте соломкою і кружками (морква). Перемішайте їх з сіллю і перцем.
На деко викладіть овочі. Спинний інвестувати gorbušu. Збризніть рибу маслом.
Надішліть блюдо в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Потім змастіть рибу маслом. Потім запікайте страву ще 20 хвилин. Смачного!