Рецепт Горбуші, запечена в духовці під томатним соусом фото

Горбуші, запечена в духовці під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 45 хв.

Відмінний рецепт з приготування горбуші, запеченої в духовці під томатним соусом. Блюдо виходить пікантним і дуже смачним.

Опис приготування:

Горбуша - дуже корисна, популярна і смачна риба. Щоб горбуша була сухуватою, в цьому рецепті до риби додаємо соус.

  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Горбуші (стейк) - 400 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Пасти томатної - 100 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 20 грам
  • Часник - 1 зубчик
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідори - 2 штуки
горбуші, запечена в духовці під томатним соусом - фото крок 1
1. Очищаємо стейки горбуші від кісточок, посолити і обваляти в борошні. Потім кладемо на сковороду, обсмажуємо.
горбуші, запечена в духовці під томатним соусом - фото крок 2
2. Ріжемо невеликими кубиками часник, кільцями нарізаємо цибулю. У рослинному маслі тепер обсмажуємо часник з цибулею і томатною пастою, заливаємо.
горбуші, запечена в духовці під томатним соусом - фото крок 3
3. Томатна паста (не густо), якщо вона густа, розбавляємо її з розрахунку: сто грам кип'яченої охолодженої води на одну столову ложку томатної пасти (густий). Кип'ятимо трохи соус і додаємо нарізані помідори, солимо, додаємо чорний перець, цукор. Хвилини 2-3 ще тушкуємо.
горбуші, запечена в духовці під томатним соусом - фото крок 4
4. Обсмажені стейки горбуші викладаємо в глибокий посуд і готовим томатним соусом заливаємо.
горбуші, запечена в духовці під томатним соусом - фото крок 5
5. Близько 20 хвилин запікаємо горбушу в добре розігрітій духовці. Горбуші готовий. Подавати з картопляним або рисовим пюре. Смачного.

Схожі рецепти