Пельмені в духовці під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Здається, ну що тут такого? Відварив пельмені і подав до них сметану. Усе, блюдо готово. Але і це блюдо можна перетворити в щось більш цікаве. При цьому зробити це просто. Розповідаю, як.
Тут описано, як приготувати пельмені в духовці під томатним соусом. До речі, головний інгредієнт у мене домашній, а не магазинний, так виходить набагато смачніше. Заливка може трохи видозмінюватися на ваш смак, я ж пропоную зробити її на томатній пасті з гострим перцем. Поєднується все ідеально!
- Пельмені - 15-20 штук
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Гострий томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Червоний мелений перець - За смаком
- Твердий сир - 50 грам
- Сіль - За смаком
- Цукор білий - 1-2 Щепоток
1. Купіть інгредієнти.
2. Заздалегідь відваріть пельмені в підсоленій воді до готовності, тільки не переварити вироби!
3. В цей же час зробіть соус. У сотейнику розігрійте масло з перцем.
4. Потім в сотейник черзі додайте майонез, соус, пасту і воду, постійно помішуючи. Також всипте цукор. Поваріть соус 1-2 хвилини.
5. Після цього в невелику форму для випічки викладіть пельмені один до одного.
6. Далі влийте соус на пельмені.
7. А зверху натріть сир на крупній тертці.
8. Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах протягом 10-15 хвилин. Смачного!