Кабачки під томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Є тисячі страв з кабачків, і кожне з них має абсолютно особливий смак, завдяки спецій і овочів, соусом. Сьогодні я хочу показати вам, як приготувати смачні кабачки під томатним соусом.
Вибирайте молоденькі кабачки, щоб шкірка була м'якою, а всередині ще не визріли насіння. Тоді страва вийде ніжний і соковитим. Подаючи кабачки, не забудьте зверху полити томатним соусом. Хай щастить!
- Кабачок - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Болгарський перець - 1 штука
- Томатний сік - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки (для смаження овочів)
Підготуйте овочі та спеції, масло і томатний сік. Замість соку можна використовувати томатну пасту, розведену з водою. Овочі вимийте і очистіть.
Поріжте дрібно болгарський перець, цибулю і моркву. На сковороді розігрійте олію і обсмажте овочі до напівготовності. Додати сіль за смаком.
У кабачка зріжте хвостик, поріжте його (овоч) невеликими кубиками. Якщо кабачок немолодий, тоді зніміть шкірку і приберіть насіння. Обсмажте овочі кілька хвилин.
Додайте томатний сік, сіль перець, лавровий лист. Якщо томат кислий, то можна ще й трішки цукру додати. Накрийте все кришкою і тушкуйте до м'якості кабачка.
Кабачки під томатним соусом готові. Подавайте блюдо як гарячим, так і холодним. Смачного!