Запечена риба з картоплею і томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого філе риби з картоплею і соусом з помідорів, часнику, кінзи і перцю халапеньо.
Фактичний час приготування цієї страви забере у вас всього лише 20 хвилин. Скибочки картоплі розм'якшуються в мікрохвильовій печі, а потім викладаються в блюдо для випічки. Зверху кладе раби і заливається томатним соусом - все дуже просто, зате як незвично і смачно!
- Середніх картоплі - 4 штуки(450 г)
- Рослинного або оливкового масла - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Банку нарізаних помідорів з соком - 1 штука(450 г)
- Часнику - 1 зубчик (великий)
- Соку з халапеньйо - 1 Ст. Ложка
- Філе риби без шкіри - 4 штуки (по 120-150 г, товщиною 2 см)
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Нарізати картоплю скибочками завтовшки 3 мм. Викласти скибочки картоплі в форму для випічки розміром 20Х20 см. Полити маслом і посипати ½ чайної ложки солі. Перемішати, потім розкласти картопля рівним шаром. Накрити поліетиленовою плівкою і проткнути кілька отворів в плівці. Готувати у мікрохвильовій печі на високій потужності, поки картопля не стане м'яким, приклад 4 до 5 хвилин.
2. Між іншим, в кухонному комбайні або блендері змішати помідори з соком, очищений і розрізаний навпіл зубчик часнику, крупно нарізану кінзу, нарізані перці халапеньо і сік від них. Перемішати до консистенції пюре.
3. Викласти рибне філе на картоплю в один шар.
4. Рівномірно залити приготованим томатним соусом.
5. Запікати в духовці протягом 20 хвилин.
6. Викласти частину риби з картоплею і соусом на кожну тарілку, посипати нарізаною кінзою і відразу ж подавати.