Рецепт Запечена риба з картоплею і томатним соусом фото

Запечена риба з картоплею і томатним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Рецепт приготування запеченого філе риби з картоплею і соусом з помідорів, часнику, кінзи і перцю халапеньо.

Опис приготування:

Фактичний час приготування цієї страви забере у вас всього лише 20 хвилин. Скибочки картоплі розм'якшуються в мікрохвильовій печі, а потім викладаються в блюдо для випічки. Зверху кладе раби і заливається томатним соусом - все дуже просто, зате як незвично і смачно!

  • Середніх картоплі - 4 штуки(450 г)
  • Рослинного або оливкового масла - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Банку нарізаних помідорів з соком - 1 штука(450 г)
  • Часнику - 1 зубчик (великий)
  • Соку з халапеньйо - 1 Ст. Ложка
  • Філе риби без шкіри - 4 штуки (по 120-150 г, товщиною 2 см)
запечена риба з картоплею і томатним соусом - фото крок 1
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Нарізати картоплю скибочками завтовшки 3 мм. Викласти скибочки картоплі в форму для випічки розміром 20Х20 см. Полити маслом і посипати ½ чайної ложки солі. Перемішати, потім розкласти картопля рівним шаром. Накрити поліетиленовою плівкою і проткнути кілька отворів в плівці. Готувати у мікрохвильовій печі на високій потужності, поки картопля не стане м'яким, приклад 4 до 5 хвилин.
запечена риба з картоплею і томатним соусом - фото крок 2
2. Між іншим, в кухонному комбайні або блендері змішати помідори з соком, очищений і розрізаний навпіл зубчик часнику, крупно нарізану кінзу, нарізані перці халапеньо і сік від них. Перемішати до консистенції пюре.
запечена риба з картоплею і томатним соусом - фото крок 3
3. Викласти рибне філе на картоплю в один шар.
запечена риба з картоплею і томатним соусом - фото крок 4
4. Рівномірно залити приготованим томатним соусом.
запечена риба з картоплею і томатним соусом - фото крок 5
5. Запікати в духовці протягом 20 хвилин.
запечена риба з картоплею і томатним соусом - фото крок 6
6. Викласти частину риби з картоплею і соусом на кожну тарілку, посипати нарізаною кінзою і відразу ж подавати.

Схожі рецепти