Горбуші, запечена цілком
(покроковий рецепт з фото)
На святковому столі в якості основної страви прекрасно буде виглядати горбуша, запечена цілком у домашніх умовах. Ситно, апетитно, красиво і дуже смачно. А що ще потрібно?
Рибу потрібно їсти частіше, вона дуже корисна. Однак я сама готую її досить рідко. Причина проста і трошки смішна: мені весь час здається, що я зовсім не знаю, як її готувати (адже м'ясо і птицю я роблю постійно). Ділюся простим рецептом, як приготувати горбушу, запечену цілком. Сподіваюся, що вам сподобається.
- Горбуші - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Розмарин - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1
Рибку вимийте і висушіть паперовим рушником. При необхідності очистіть від нутрощів і луски, видаліть при бажанні голову.
2
Підготуйте лист фольги, змастіть її трохи рослинним маслом.
3
На тушці зробіть невеликі надрізи.
4
З'єднайте сіль, перець і розмарин. Отриманою сумішшю натріть рибу з усіх боків. При бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші спеції, свіжу або сушену зелень.
5
Викладіть рибу на фольгу.
6
Лимон вимийте, обсушити і наріжте тонкими скибочками. Кілька можна помістити в надрізи на тушці, інші розподіліть навколо.
7
Щільно загорніть фольгу і відправте на деко.
8
Запікайте рибку при температурі 190-200 градусів близько 40 хвилин, потім можна акуратно розгорнути фольгу - і нехай горбуша, запечена цілком у домашніх умовах, підрум'яниться.