Горбуші, запечена з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий спосіб приготування горбуші, з яким і рибка залишиться дуже соковитою і ніжною, а гарнір вам не доведеться робити окремо, таке блюдо підійде як до свята, так і до вечері.
Хочу поділитися з вами відмінним рецептом приготування горбуші, запеченої з овочами, який я використовую досить часто. Кому-то він може здатися занадто простим, але, повірте мені, такою смачною рибки ви ще не пробували. Весь секрет рецепта в тому, що ми не будемо тут використовувати ні майонезу, ні сметани, а тільки свіжі овочі і трохи рослинного масла. Таким чином ми збережемо природний смак горбуші і не пересушити її завдяки овочевому соку. До речі, крім помідор, лука і болгарського перцю, ви можете додати в цей простий рецепт горбуші, запеченої з овочами, також картопля, баклажан і кабачок.
- Горбуша свіжа - 2 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Лимон - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - За смаком
- Зелень свіжа - 30-40 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для початку горбушу слід випатрати і очистити від луски, ретельно промити. Потім змащуємо її всередині рослинним маслом, натираємо з усіх боків сіллю і меленим перцем, фаршируємо чергуються кільцями помідорів, ріпчастої цибулі і лимона, викладаємо рибу в форму.
Між тушками горбуші кладемо шматки болгарського перцю, кільця цибулі і помідора, а так само будь-які овочі на ваш смак. Рясно скроплюємо рибу і овочі рослинним маслом і ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
За кілька хвилин до готовності посипаємо блюдо подрібненою зеленню. Готову горбушу подаємо до столу з запеченими овочами як гарнір. Смачного!