Рецепт Горбуші, запечена з картоплею фото

Горбуші, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Риби з сімейства лососевих всім гарні, та тільки сухуваті! Пропоную вашій увазі простий рецепт горбуші, запеченої з картоплею - рибка виходить такою ніжною і соковитою, що ви ахнете!

Найцікавіше, що це блюдо можна приготувати як з копченої, так і зі свіжою горбуша. Чи варто говорити, що смак виходить зовсім різний? .. З копченої - більш пікантний, зі свіжої - ніжніший. Навіть не знаю, який краще!

Інші лососеві теж можуть бути використані в рецепті приготування горбуші, запеченої з картоплею. Але горбуша частіше буває в наших магазинах, доступніше за ціною, тому я зазвичай використовую саме її.

Отже, якщо ви хочете дізнатися, як приготувати горбушу, запечену з картоплею - стежте за покроковими фото!

  • Файл gorbuši - 250 грам
  • Картопля - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Вершки жирні - 0, 5 склянки
  • Молоко - 1, 5 склянки
  • Сир твердий - 300 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 1
Філе копченої горбуші нарізати на тонкі пелюстки.
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 2
Нарізати цибулю - іноді я сильно подрібнюю його (через дітвори; )), іноді - ріжу досить великими півкільцями або пір'ям.
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 3
Вимити і очистити картоплю.
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 4
І нарізати його на тонкі кружальця.
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 5
Сир тремо на крупній тертці.
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 6
У змащену маслом форму укладаємо всі інгредієнти шарами. Перший шар - картопля, останній - сир. Кожен інгредієнт повинен використовуватися в 2-3 шару. Заливаємо сумішшю молока і вершків (підсоленій, з додаванням перцю і мускатного горіха).
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 7
Запікаємо в розігрітій до 180-200С духовці приблизно годину. Перші півгодини можна запікати під фольгою, а потім зняти її, щоб утворилася рум'яна кірочка - ось така.
Готовність перевіряємо по картоплі - якщо його легко протикає вилка або зубочистка, значить, блюдо готовий.
горбуші, запечена з картоплею - фото крок 8
Готову страву розкладаємо лопаткою по тарілках, поливаємо вершковим соусом, скопившимся на дні форми, і негайно подаємо на стіл.

Схожі рецепти