Горбуші, запечена з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Риби з сімейства лососевих всім гарні, та тільки сухуваті! Пропоную вашій увазі простий рецепт горбуші, запеченої з картоплею - рибка виходить такою ніжною і соковитою, що ви ахнете!
Найцікавіше, що це блюдо можна приготувати як з копченої, так і зі свіжою горбуша. Чи варто говорити, що смак виходить зовсім різний? .. З копченої - більш пікантний, зі свіжої - ніжніший. Навіть не знаю, який краще!
Інші лососеві теж можуть бути використані в рецепті приготування горбуші, запеченої з картоплею. Але горбуша частіше буває в наших магазинах, доступніше за ціною, тому я зазвичай використовую саме її.
Отже, якщо ви хочете дізнатися, як приготувати горбушу, запечену з картоплею - стежте за покроковими фото!
- Файл gorbuši - 250 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Вершки жирні - 0, 5 склянки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Сир твердий - 300 грам
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Філе копченої горбуші нарізати на тонкі пелюстки.
Нарізати цибулю - іноді я сильно подрібнюю його (через дітвори; )), іноді - ріжу досить великими півкільцями або пір'ям.
Вимити і очистити картоплю.
І нарізати його на тонкі кружальця.
Сир тремо на крупній тертці.
У змащену маслом форму укладаємо всі інгредієнти шарами. Перший шар - картопля, останній - сир. Кожен інгредієнт повинен використовуватися в 2-3 шару. Заливаємо сумішшю молока і вершків (підсоленій, з додаванням перцю і мускатного горіха).
Запікаємо в розігрітій до 180-200С духовці приблизно годину. Перші півгодини можна запікати під фольгою, а потім зняти її, щоб утворилася рум'яна кірочка - ось така.
Готовність перевіряємо по картоплі - якщо його легко протикає вилка або зубочистка, значить, блюдо готовий.
Готовність перевіряємо по картоплі - якщо його легко протикає вилка або зубочистка, значить, блюдо готовий.
Готову страву розкладаємо лопаткою по тарілках, поливаємо вершковим соусом, скопившимся на дні форми, і негайно подаємо на стіл.