Річкова форель на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування риби (її запікання) в інтернеті можна знайти сотні, проте, немає нічого смачнішого, ніж зробити її на відкритому вогні. Розповім, як приготувати річкову форель на вугіллі.
Будь-яке блюдо, приготоване на багатті, виходить неймовірно смачне, ароматне і апетитне. Таким чином можна зробити не тільки форель, але і будь-які інші сорти риби, а також м'ясо, овочі і морепродукти. Спеції використовую за смаком, а ось майонез можна замінити будь-яким іншим соусом або зовсім виключити.
- Форель - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Базилік - 1 щіпка
- Орегано - 1 щіпка
1. У миску всипав орегано, базилік, чорний мелений перець і сіль, відвалів сік однієї половинки лимона і додаю майонез.
2. Гарненько перемішую вміст миски, до утворення однорідної суміші.
3. Розрізаю черево і вичищаю нутрощі, гарненько мою рибу зовні і всередині, витираю її насухо і обмазую приготовленої сумішшю, мариную її кілька годин.
4. Розігріваю вугілля і викладаю на решітку рибку, закриваю грати-гриль і відправляю на тліюче вугілля. Обсмажую рибку з двох боків до золотистої скоринки.
5. Готову рибу подаю зі свіжими овочами і лимоном, смачного!