Рецепт Річкова форель на вугіллі фото

Річкова форель на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Фрукти , Форель , Лимон
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецептів приготування риби (її запікання) в інтернеті можна знайти сотні, проте, немає нічого смачнішого, ніж зробити її на відкритому вогні. Розповім, як приготувати річкову форель на вугіллі.

Опис приготування:

Будь-яке блюдо, приготоване на багатті, виходить неймовірно смачне, ароматне і апетитне. Таким чином можна зробити не тільки форель, але і будь-які інші сорти риби, а також м'ясо, овочі і морепродукти. Спеції використовую за смаком, а ось майонез можна замінити будь-яким іншим соусом або зовсім виключити.

  • Форель - 1 штука
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Сіль і чорний мелений перець - За смаком
  • Базилік - 1 щіпка
  • Орегано - 1 щіпка
річкова форель на вугіллі - фото крок 1
1. У миску всипав орегано, базилік, чорний мелений перець і сіль, відвалів сік однієї половинки лимона і додаю майонез.
річкова форель на вугіллі - фото крок 2
2. Гарненько перемішую вміст миски, до утворення однорідної суміші.
річкова форель на вугіллі - фото крок 3
3. Розрізаю черево і вичищаю нутрощі, гарненько мою рибу зовні і всередині, витираю її насухо і обмазую приготовленої сумішшю, мариную її кілька годин.
річкова форель на вугіллі - фото крок 4
4. Розігріваю вугілля і викладаю на решітку рибку, закриваю грати-гриль і відправляю на тліюче вугілля. Обсмажую рибку з двох боків до золотистої скоринки.
річкова форель на вугіллі - фото крок 5
5. Готову рибу подаю зі свіжими овочами і лимоном, смачного!

Схожі рецепти