Форель на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)
Риба дуже корисна для організму. Її можна запікати, смажити, варити як цілком, так і шматочками. Великою популярністю користується червона риба. Спробуйте, як приготувати форель на вугіллі.
Таке блюдо виходить не тільки смачним, а й корисним, тому як риба обсмажується без додавання масла. Завдяки вугіллю отримуємо рум'яної скоринки і приємний аромат. Таке блюдо відмінно підійде для свят на природі. Рибу подають з легким салатом, овочевим пюре або просто з печеними овочами. Можна приготувати легкий вершковий соус або соус з додаванням зелені.
- Філе форелі - 6 штук (порційні шматочки)
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
- Кріп - 1 пучок
- Гострий перець - 1 штука
1. Готові порційні шматочки риби промиваємо і витираємо паперовим рушником. У мисці готуємо маринад: змішуємо соєвий соус, сік одного лимона, оливкова олія, додаємо цукор, дрібно рубаний кріп і гострий перець. Розміщуємо шматочки риби в маринад і залишаємо на 30 хвилин.
2. Замариновану рибу поміщаємо на сітку і відправляємо на розігріті вугілля. Обсмажуємо з двох сторін до появи рум'яної скоринки, всередині рибка повинна залишатися рожевою.
3. Готові шматочки риби перекладаємо на тарілку і подаємо гарячими. Смачного!