Рецепт Баранина на вугіллі фото

Баранина на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На природу , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Чудова весела компанія, соковита ароматна баранина на вугіллі і пляшечка червоного вина - ну що ще потрібно для того, щоб вечір пройшов здорово! А як приготувати м'ясо я з радістю вам розповім.

Опис приготування:

Якщо найближчим часом у вас намічається виїзд на природу, і ви хочете влаштувати чудове свято з галасливою компанією, мангалом і, відповідно, м'ясом, я можу поділитися з вами одним чудовим рецептом і розповісти, як приготувати баранину на вугіллі. Повірте, таке мяско набагато смачніше, чим більш звична для нас свинина або курка, а готувати його зовсім не складно, та й часу це багато не займе. Я звичайно не мариную баранину, а просто посипаю її сіллю і перцем, скроплюю оливковою олією і додаю ароматні трави. Начебто все дуже просто, але з цим рецептом приготування баранини на вугіллі м'ясо виходить неймовірно соковите і смачне, самі спробуйте.

  • Баранина м'якоть - 1, 2-1, 5 кілограма (стегнова частина)
  • Бараняча корейка - 1-1, 2 кілограма
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Зелень свіжа - 150-200 грам (чебрець, розмарин, м'ята)
  • Масло оливкове - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
баранина на вугіллі - фото крок 1
З стегнової частини баранини акуратно видаляємо кістку, промиваємо м'ясо і висушуємо його за допомогою паперових рушників. Робимо в баранині невеликі проколи ножем і поміщаємо в них пластинки часнику, натираємо м'ясо сіллю і меленим перцем. У дірку від кісточки запихає травички, скроплюємо баранину оливковою олією і йдемо розпалювати мангал.
баранина на вугіллі - фото крок 2
Стегнову частину маринувати немає сенсу, адже її ми будемо запікати у фользі разом з травами, там все і просочиться по ходу справи. А ось корейку слід заздалегідь розрізати по ребрах, також натерти сіллю і перцем, нашпигувати часником, скропити оливковою олією і залишити полежати в суміші трав на 2-3 годину.
баранина на вугіллі - фото крок 3
Отже, коли вугілля буде готовий, ми загортаємо баранину в 2-3 шару фольги і опускаємо прямо в вугілля (не надто глибоко). Корейку викладаємо на решітку і поміщаємо над вугіллям.
баранина на вугіллі - фото крок 4
Коли почервоніння з вугілля трохи спаде, м'ясо можна закопати в вугілля глибше, а взагалі його слід готувати досить довго, приблизно 1, 5-2 годину. Зате корейка обжарится набагато швидше, її можна знімати, як тільки м'ясо покриється ароматної рум'яною скоринкою.
баранина на вугіллі - фото крок 5
Залишається почекати ще трохи, і баранина в фользі також приготується. Нарізаємо її на шматочки і швиденько їмо, поки вона ще гаряча. Смачного!

Схожі рецепти