Горбуша в фользі на вугіллі
(покроковий рецепт з фото)
Риба не тільки дуже корисна, але і смачна. Особливо апетитною буде горбуша в фользі на вугіллі в домашніх умовах, приготована без зайвого жиру і зі збереженням всіх вітамінів.
Рецепт приготування горбуші в фользі на вугіллі прекрасно підходить не тільки для обіду або вечері, але і для святкового столу. Натуральний смак риби, доповнений мінімальною кількістю спецій, поєднується з будь-яким гарніром і овочами.
- Горбуші - 500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Свіжа зелень - 10 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Класичний рецепт горбуші в фользі на вугіллі підходить як для цілої рибки, так і для порційних шматочків. Горбушу необхідно ретельно промити, видалити нутрощі і голову, по можливості великі кістки. Можна відокремити філе.
2. Цибулину очистити і нарізати кільцями або півкільцями. Часник подрібнити і з'єднати з цибулею. Зелень вимити, просушити і подрібнити. Використовувати краще кріп і при наявності розмарин. Лимон вимити і вичавити сік. За смаком можна використовувати сік половинки лимона. Посолити і поперчити все трохи.
3. Лист фольги трохи змастити олією. На нього викласти половину овочів. Зверху відправити рибку. Побризкати олією і накрити другою половиною овочів.
4. Фольгу згорнути конвертом, щільно загорнувши краю, щоб не витікав сік. Надіслати рибку на решітку. Горбуша в фользі на вугіллі в домашніх умовах готується досить швидко - від 15 до 25 хвилин, в залежності від розміру рибки і спека.
5. Поки смажиться горбуша можна зайнятися соусом. Він зовсім не є обов'язковим, проте з ним рибка буде особливо смачною. Наприклад, соус може бути сметанно-горіховим. Для його приготування сметану необхідно з'єднати з подрібненими горіхами (волоськими або будь-якими іншими за смаком). Додати дрібку солі і 1 столову ложку рослинної олії. Все ретельно перемішати. Додати вимиту і подрібнену свіжу зелень - Усе, соус готовий.