Річкова форель в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Річкова форель в духовці виходить дуже соковитою і смачною. Особливо якщо додати до неї трохи овочів. Тоді аромат буде просто казковим і незабутнім. Гості таке блюдо обов'язково оцінять.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати річкову форель в духовці, то просто прочитайте цей рецепт. Таку рибку можна сміливо подавати до святкового столу, так як вона дуже яскраво і нарядно виглядає. Це відмінна можливість порадувати ваших гостей або домашніх смачною і корисною їжею.
- Форель (райдужна) - 4 штуки
- Luk-salotų - 4 штуки
- Перець солодкий - 2, 5 штуки
- Перець чилі - 2 штуки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Оцет (винний бальзамічний) - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль, koriandr, білий перець - За смаком
Форель вимийте, чистий, попатраєте. Також не забудьте видалити зябра, якщо будете запікати рибу цілком, з головою. Натріть рибу спеціями і сіллю. У черевця покладіть зелень.
Різнобарвні солодкі перці вимийте і звільніть від насіння. Наріжте їх на кубики. Також порубати вимитий цибулю-шалот. Наріжте тонкими кільцями перець чилі і перемішайте все овочі. Окремо приготуйте заправку. Для цього в піалках змішайте цукор, лимонний сік і бальзамічний оцет.
У деко, змащений олією, викладіть рибку. Зверху на неї викладіть підготовлені овочі і полийте маринадом. Накрийте рибу фольгою, щоб вона не підгоріла в процесі приготування.
Розігрійте духовку до двохсот градусів і поставте в неї рибу. Запор про годинник. Все залежить від розміру риби. Може знадобитися трохи більше часу, якщо рибка у вас велика.