М'ясо з грибами з вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Нарізане невеликими шматочками м'ясо, обсмажене з грибами та цибулею у вершковому соусі. Популярне і дуже смачна страва. Чи знаєте ви, як приготувати м'ясо з грибами у вершковому соусі?
Можна використовувати свинину, яловичину або телятину, спробуйте варіант з куркою, можливо вам сподобається. Подавайте блюдо з яєчною локшиною, з макаронами, з кашею або гарніром з картоплі. Приготування займе у вас всього півгодини. Їжте його відразу після приготування.
- Свинина - 480 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 230 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершки - 1 Склянка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Вимийте м'ясо, витріть його насухо серветками.
2. Наріжте свинину тонкими смужками, а ті в свою чергу - невеликими шматочками.
3. У сковороді розігрійте олію, викладіть м'ясо.
4. Обсмажте м'ясо на середньому вогні до золотистої скоринки, потім перекладіть в тарілку.
5. Очистіть ріпчасту цибулю, наріжте його невеликим кубиком.
6. Викладіть цибулю в сковороду, де обсмажували м'ясо, готуйте 5-7 хвилин.
7. Вимийте гриби, очистіть їх і наріжте пластинками.
8. Викладіть гриби в сковороду до цибулі, обсмажуйте близько 5 хвилин, потім перекладіть в тарілку.
9. Сковороду поверніть на вогонь, додайте вершкове масло і розтопіть його.
10. Додайте до масла борошно і добре перемішайте все віночком.
11. Готуйте все до утворення карамельного кольору.
12. Влийте молоко і вершки, перемішайте гарненько і додайте паприку, сіль за смаком.
13. Поверніть в сковороду цибулю з грибами і свинину, доведіть все до кипіння і тушкуйте 10 хвилин.
14. Подавайте блюдо гарячим з будь-яким гарніром на вибір.