Рецепт Брокколі з грибами у вершковому соусі фото

Брокколі з грибами у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Овочі , Гриби , Брокколі , Печериці
Вегетаріанське харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 30 хв.

Далеко не всі люблять брокколі. Але я хочу розповісти, як приготувати брокколі з грибами у вершковому соусі так, щоб це блюдо сподобалося всім. Ніжний вершковий соус відмінно відтіняє смак брокколі.

Опис приготування:

Зовсім необов'язково подавати брокколі з грибами у вершковому соусі саме з макаронами. Гарнір ви можете вибрати будь-який на свій розсуд. Добрими будуть поєднання з використанням кус-куса, гречки, рису. Експериментуйте! З напоїв до цього ніжному страви добре підійде охолоджене біле вино. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати брокколі з грибами у вершковому соусі.

  • Брокколі - 1 штука (коб)
  • Печериці - 230-250 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Олія - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Молоко 1% - 3 склянки
  • Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Тертий пармезан - 1, 5 склянки
  • Перець чорний мелений - За смаком (зазвичай від половина або 3/4 ст.Ложки)
  • Сіль - За смаком
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 1
Брокколі розберіть на суцвіття. Закип'ятіть воду і трохи її підсолити. Часник очистіть і дрібно наріжте. Печериці промийте і наріжте, як вам завгодно.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 2
Візьміть окрему каструльку або глибоку сковорідку. Налийте в неї 1 ст. Ложку оливкової олії. Потім додайте часник з печерицями. Обсмажуйте їх кілька хвилин, поки шампіньни дещо не зарум'яняться і не почнуть пом'якшуватися. Не забувайте постійно помішувати, інакше часник підгорить. Додати сіль.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 3
Обсмажуйте ще хвилин 5, грибочки повинні потемніти. Ось що у вас вийде в підсумку. Гриби з часником перекладіть до тарілочку і поки що відставте в сторону.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 4
У кипляче воду закиньте поки улюблені макарошки. Я люблю використовувати фетучіні або пасту. Не забудьте додати туди 1 ст. Ложку оливкової олії. Брокколі перекладіть в друшляк, який в свою чергу опустіть в каструлю з Варя макаронами. Накрийте все кришкою і варіть хвилин 10 (або до стану Аль денте, до напівготовності макаронів).
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 5
У каструльку, в якій готувалися гриби, додайте вершкове масло (2 ст. Ложки). Розігрійте його, але не перетримаєте: підгоріти воно не повинно. Як тільки воно розтопиться, додайте в касрюлю 2 склянки молока. Трохи збільште вогонь і продовжуйте варити, помішуючи. Додайте сіль і чорний мелений перець.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 6
Тепер в окремій ємності змішайте стакан молока з 2 ст. Ложками крохмалю. Перемішайте. Влийте отриману суміш у каструльку до молока. Варіть соус далі, помішуючи час від часу.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 7
Натріть півтори склянки пармезану. Додайте його у соусу, варіть далі.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 8
Як тільки наш соус почне закипати і загусати, значить час готування добігає кінця. Вогонь зробіть дуже-дуже маленьким.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 9
Дістаньте брокколі, макарони промийте. А тепер брокколі і гриби додайте в наш соус. Перемішайте. Соус повинен добре розподілитися по брокколі з грибами.
брокколі з грибами у вершковому соусі - фото крок 10
А тепер можете порційно викладати макарони, а зверху - брокколі з грибочками в вершковому соусі. Смачного!

Схожі рецепти