Брокколі з грибами у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Далеко не всі люблять брокколі. Але я хочу розповісти, як приготувати брокколі з грибами у вершковому соусі так, щоб це блюдо сподобалося всім. Ніжний вершковий соус відмінно відтіняє смак брокколі.
Зовсім необов'язково подавати брокколі з грибами у вершковому соусі саме з макаронами. Гарнір ви можете вибрати будь-який на свій розсуд. Добрими будуть поєднання з використанням кус-куса, гречки, рису. Експериментуйте! З напоїв до цього ніжному страви добре підійде охолоджене біле вино. Дивіться і запам'ятовуйте, як приготувати брокколі з грибами у вершковому соусі.
- Брокколі - 1 штука (коб)
- Печериці - 230-250 грам
- Часник - 2 зубчики
- Олія - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Молоко 1% - 3 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Тертий пармезан - 1, 5 склянки
- Перець чорний мелений - За смаком (зазвичай від половина або 3/4 ст.Ложки)
- Сіль - За смаком
Брокколі розберіть на суцвіття. Закип'ятіть воду і трохи її підсолити. Часник очистіть і дрібно наріжте. Печериці промийте і наріжте, як вам завгодно.
Візьміть окрему каструльку або глибоку сковорідку. Налийте в неї 1 ст. Ложку оливкової олії. Потім додайте часник з печерицями. Обсмажуйте їх кілька хвилин, поки шампіньни дещо не зарум'яняться і не почнуть пом'якшуватися. Не забувайте постійно помішувати, інакше часник підгорить. Додати сіль.
Обсмажуйте ще хвилин 5, грибочки повинні потемніти. Ось що у вас вийде в підсумку. Гриби з часником перекладіть до тарілочку і поки що відставте в сторону.
У кипляче воду закиньте поки улюблені макарошки. Я люблю використовувати фетучіні або пасту. Не забудьте додати туди 1 ст. Ложку оливкової олії. Брокколі перекладіть в друшляк, який в свою чергу опустіть в каструлю з Варя макаронами. Накрийте все кришкою і варіть хвилин 10 (або до стану Аль денте, до напівготовності макаронів).
У каструльку, в якій готувалися гриби, додайте вершкове масло (2 ст. Ложки). Розігрійте його, але не перетримаєте: підгоріти воно не повинно. Як тільки воно розтопиться, додайте в касрюлю 2 склянки молока. Трохи збільште вогонь і продовжуйте варити, помішуючи. Додайте сіль і чорний мелений перець.
Тепер в окремій ємності змішайте стакан молока з 2 ст. Ложками крохмалю. Перемішайте. Влийте отриману суміш у каструльку до молока. Варіть соус далі, помішуючи час від часу.
Натріть півтори склянки пармезану. Додайте його у соусу, варіть далі.
Як тільки наш соус почне закипати і загусати, значить час готування добігає кінця. Вогонь зробіть дуже-дуже маленьким.
Дістаньте брокколі, макарони промийте. А тепер брокколі і гриби додайте в наш соус. Перемішайте. Соус повинен добре розподілитися по брокколі з грибами.
А тепер можете порційно викладати макарони, а зверху - брокколі з грибочками в вершковому соусі. Смачного!