Курка з брокколі у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете харчуватися здоровою і смачною їжею - вживайте якомога більше овочів як в сирому, так і у відварному вигляді. Пропоную вам рецепт, як приготувати курку з брокколі у вершковому соусі.
Куряче м'ясо чудово поєднується з брокколі та морквою, а вершковий соус доповнить смачну картину цієї страви. Брокколі можна використовувати свіжу або заморожену. Готуйте на здоров'я!
- Куряче філе - 400 грам
- Брокколі - 500 грам
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 1/2 склянки
- Жовток яєчний - 1 штука
Відваріть куряче філе до готовності. Брокколі помийте і розберіть на окремі суцвіття. Морква помийте, очистіть і поріжте тонкими кружальцями. Овочі відваріть на пару.
Приготуйте соус: 1 ст.Л. Борошна злегка підсмажте з маслом. Потім розведіть з процідженим м'ясним бульйоном. Варіть на слабкому вогні 5 хвилин до загустіння, помішуйте. Після цього зніміть соус з вогню. Яєчний жовток розмішайте з 2 ст.Л. Соусу, посоліть за смаком і перемішайте.
Поріжте відварне м'ясо дрібними шматочками так, щоб було зручно наколювати на виделку, полийте соусом, подавайте з овочами. Смачного!