Брокколі, запечена у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка - секрет сімейного щастя! що солодка, що солона, вона несе в будинок затишок і благополуччя. А які гарні овочі в духовці! ось, як приготувати брокколі, запечену у вершковому соусі.
Запіканка - надзвичайно просте блюдо. Воно поживна і відмінно підходить для дитячих сніданків, обідів або вечерь. Можна здорово міксувати продукти, використовуючи ті, що вже трохи залежалися, або яким ви не знайшли застосування раніше.
- Брокколі - 700 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Сир - 200 грам
- Борошно - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
На цей раз я взяла заморожену броколі. Її потрібно покласти в холодну воду перед заморожуванням. Після чого ще раз промиваємо і розбираємо на суцвіття. Ви ж можете взяти незаморожені овочі. До них можна додати цвітну капусту (по бажанню).
Натираємо сир на крупній тертці. Приступаємо до основи для сирного соусу. Для цього беремо півсклянки борошна, насипаємо її в каструльку. Прогріваємо на вогні, додавши вершкове масло.
Знімаємо каструлю з плити. Потихеньку вливаємо в борошно молоко, ретельно розмішуючи дрібними рухами. Потім ставимо назад на газ і доводимо до загустіння, весь час помішуючи. В кінці досипаємо сир, десь третина від усієї його порції. Солимо, перчим. Вимикаємо тільки тоді, коли сир повністю розплавиться і перетвориться в соус.
Брокколі викладаємо на деко, покритий фольгою. Фольга не обов'язкова. Але так мені здалося надійніше. Заливаємо овочі вийшов сирним соусом. І покваптеся, інакше соус застигне. Присипаємо зверху тертим сиром.
Ставимо деко в духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин. Як тільки з'явиться міцна смаглява скоринка зверху, сміливо діставайте запіканку. Отже, у нас вийшов твердий верх і соковитий низ. Смачного!