М'ясо в вершках в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне, соковите і ніжне блюдо. Ваш чоловік точно буде задоволений, якщо на обід або вечерю ви подасте йому таке м'ясо.
М'ясо в вершках - це гарантовано смачна страва, адже м'ясо виходить ніжним і соковитим. Якщо ви приготуєте м'ясо в вершках в духовці за цим рецептом, ваші домашні обов'язково будуть задоволені. Таке м'ясо можна приготувати не тільки до домашньої трапези, воно прекрасно підходить і для свята. І зовсім необов'язково смажити м'ясо перед приходом гостей. Ви можете обсмажити його заздалегідь, а потім тільки залити вершками, посипати сиром і поставити в духовку. Рецепт м'ясо в вершках в духовці з фото перед вами, читаємо і готуємо.
- М'ясо свиняче - 500-600 грам
- Вершки 20% - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Яйце - 1 штука
- Сметана або майонез - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сир - 100-150 грам
- Зелень - 50 грам (цибуля, кріп, петрушка)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
Для цієї страви краще всього використовувати свинину або куряче філе. Нарізаємо м'ясо поперек волокон на порційні шматочки і добре відбиваємо з обох сторін. Солимо і перчимо.
Сиру картоплю чистимо, моєму і натираємо на тертці.
Своїм та подрібнюємо зелень.
Викладаємо в миску натертий картопля, подрібнену зелень. Додаємо яйце, сметану, подрібнений часник, борошно, пару пучок солі і все добре перемішуємо.
Ставимо сковороду на плиту і добре розігріваємо з рослинним маслом. На кожен шматок м'яса з обох сторін наносимо масу з картоплі.
І відразу ж викладаємо на розігріту сковороду.
Обсмажуємо м'ясо з двох сторін до золотистої скоринки.
Викладаємо м'ясо в форму для запікання і заливаємо вершками.
Натираємо сир на тертці.
Посипаємо сиром м'ясо в вершках.
І ставимо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15. Можна і на довше, якщо хочете отримати гарну корочку на сирі.