М'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю китайську кухню з незвичайними солодкими соусами і карамелевими маринадом, але не всі цінують ці смаки. Тому розповім, як приготувати м'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами. Смачний компроміс!
Рецепт приготування м'яса в кисло-солодкому соусі з овочами - перед вами. Таким чином можна готувати будь-яке м'ясо. Але, як мені здається, саме ніжне м'ясо на кшталт кролячого підходить для цієї страви найкраще. Воно вбирає в себе весь смак кисло-солодкого соусу, а потім, готуючись разом з овочами, віддає його всьому блюду. В результаті отримаємо ніжне і витончене поєднання кисло-солодкого соусу, який звучить хоч і неяскраво, але помітно. Бажаю удачі в готуванні!
- Кролик - 500 грам
- Гриби - 150 грам (будь-які)
- Соєві паростки - 150 грам
- Рисова локшина - 200 грам (якщо у вас є окремий готовий гарнір, вона не потрібна)
- Часник - 3 зубчики
- Лук-пориста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (добре, якщо це буде кунжутне або оливкове масло)
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
1. Кролика обробимо на невеликі шматочки, промиємо і обсушити. Маринуємо м'ясо в суміші меду і соєвого соусу. Сюди ж додайте роздавлений в пюре часник і спеції за смаком. Маринуємо як мінімум 20 хвилин.
2. Тим часом на рослинній олії обжарм гриби, цибуля-пористий, перець, морква і соєві паростки. Спеції - за смаком. Обсмажте до готовності грибів і моркви, щоб вся рідина пішла.
3. На окремій сковороді на сильному вогні швидко обсмажити м'ясо, не до готовності, але щоб з'явилася скориночка. І відправимо його до овочів.
4. Тушкуємо пару хвилин, а потім додаємо заздалегідь розпарену локшину і кетчуп. Якщо у вас є готовий гарнір, локшину не додавайте, а просто додайте кетчуп. В обох випадках тушкуйте ще п'ять хвилин на маленькому вогні під кришкою.
5. От і все! Смачного!