Рецепт М'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами фото

М'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
М'ясо , Кролик , Локшина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я люблю китайську кухню з незвичайними солодкими соусами і карамелевими маринадом, але не всі цінують ці смаки. Тому розповім, як приготувати м'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами. Смачний компроміс!

Опис приготування:

Рецепт приготування м'яса в кисло-солодкому соусі з овочами - перед вами. Таким чином можна готувати будь-яке м'ясо. Але, як мені здається, саме ніжне м'ясо на кшталт кролячого підходить для цієї страви найкраще. Воно вбирає в себе весь смак кисло-солодкого соусу, а потім, готуючись разом з овочами, віддає його всьому блюду. В результаті отримаємо ніжне і витончене поєднання кисло-солодкого соусу, який звучить хоч і неяскраво, але помітно. Бажаю удачі в готуванні!

  • Кролик - 500 грам
  • Гриби - 150 грам (будь-які)
  • Соєві паростки - 150 грам
  • Рисова локшина - 200 грам (якщо у вас є окремий готовий гарнір, вона не потрібна)
  • Часник - 3 зубчики
  • Лук-пориста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (добре, якщо це буде кунжутне або оливкове масло)
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком
м'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами - фото крок 1
1. Кролика обробимо на невеликі шматочки, промиємо і обсушити. Маринуємо м'ясо в суміші меду і соєвого соусу. Сюди ж додайте роздавлений в пюре часник і спеції за смаком. Маринуємо як мінімум 20 хвилин.
м'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами - фото крок 2
2. Тим часом на рослинній олії обжарм гриби, цибуля-пористий, перець, морква і соєві паростки. Спеції - за смаком. Обсмажте до готовності грибів і моркви, щоб вся рідина пішла.
м'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами - фото крок 3
3. На окремій сковороді на сильному вогні швидко обсмажити м'ясо, не до готовності, але щоб з'явилася скориночка. І відправимо його до овочів.
м'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами - фото крок 4
4. Тушкуємо пару хвилин, а потім додаємо заздалегідь розпарену локшину і кетчуп. Якщо у вас є готовий гарнір, локшину не додавайте, а просто додайте кетчуп. В обох випадках тушкуйте ще п'ять хвилин на маленькому вогні під кришкою.
м'ясо в кисло-солодкому соусі з овочами - фото крок 5
5. От і все! Смачного!

Схожі рецепти