М'ясо з ананасами в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів азіатської кухні і цікавих поєднань пропонуємо дізнатися, як приготувати м'ясо з ананасами в кисло-солодкому соусі. Його можна спробувати в будь-якому китайському ресторані або приготувати вдома.
Назва страви наштовхує господинь на думку, що приготувати його без гарної кулінарної підготовки неможливо. Однак, таку думку оманливе, все робиться дуже просто, без особливих надмірностей і складних кулінарних процесів. М'ясо необхідно трохи замаринувати, обсмажити, а потім згасити в кисло-солодкому соусі, що робиться на основі сиропу з ананасів і томатної пасти.
- Свинина - 800 грам (можна взяти курку або яловичину)
- Консервований ананас - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. М'ясо миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками, витираємо насухо і додаємо до нього картопляний крохмаль, борошно і соєвий соус, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Консервований ананас трохи промиваємо і обсмажуємо на сковороді пару хвилин.
2. Дістаємо ананас і відразу відправляємо на ту ж сковороду замариноване м'ясо, обсмажуємо до появи золотистого кольору. Чистий і Pime цибулю, нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з м'ясом.
3. У мисці змішуємо сік з консервованих ананасів, оцет, томатну пасту і цукор, перемішуємо до однорідної консистенції і вливаємо до м'яса. Кидаємо туди ананаси, солимо і перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні п'ятнадцять хвилин.