М'ясо з ананасами в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для любителів азіатської кухні і цікавих поєднань пропонуємо дізнатися, як приготувати м'ясо з ананасами в кисло-солодкому соусі. Його можна спробувати в будь-якому китайському ресторані або приготувати вдома.
Опис приготування:
Назва страви наштовхує господинь на думку, що приготувати його без гарної кулінарної підготовки неможливо. Однак, таку думку оманливе, все робиться дуже просто, без особливих надмірностей і складних кулінарних процесів. М'ясо необхідно трохи замаринувати, обсмажити, а потім згасити в кисло-солодкому соусі, що робиться на основі сиропу з ананасів і томатної пасти.
- Свинина - 800 грам (можна взяти курку або яловичину)
- Консервований ананас - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. М'ясо миємо, очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками, витираємо насухо і додаємо до нього картопляний крохмаль, борошно і соєвий соус, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Консервований ананас трохи промиваємо і обсмажуємо на сковороді пару хвилин.
2. Дістаємо ананас і відразу відправляємо на ту ж сковороду замариноване м'ясо, обсмажуємо до появи золотистого кольору. Чистий і Pime цибулю, нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо з м'ясом.
3. У мисці змішуємо сік з консервованих ананасів, оцет, томатну пасту і цукор, перемішуємо до однорідної консистенції і вливаємо до м'яса. Кидаємо туди ананаси, солимо і перчимо, накриваємо кришкою і тушкуємо на середньому вогні п'ятнадцять хвилин.