Курка з ананасами в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви втомилися від традиційних гарячих страв і хочете урізноманітнити меню чимось новеньким, тоді пропоную вам на замітку дивно пікантне, цікаве і зовсім нескладна страва.
Поспішаю поділитися класним варіантом, як приготувати курку з ананасами в кисло-солодкому соусі. Подавати до столу страву можна з будь-яким гарніром, який вам до душі, але ідеально - це, звичайно, Мал. Сам процес досить простий, а результат здатний здивувати навіть спокушеного гурмана.
- Куряче філе - 450 грам
- Соєвий соус - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - 4 чайних ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Ананаси консервовані - 400 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Червоний винний оцет - 6 чайних ложок
- Сік апельсина або ананаса - 6 чайних ложок
- Цукор - 3 чайних ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Вимийте і висушіть куряче філе, наріжте його середніми шматочками і викладіть в мисочку. Додайте соєвий соус, перемішайте.
2. У сотейнику розігрійте рослинне масло, викладіть курочку. Обсмажте її протягом 8-10 хвилин.
3. Обсмажену курочку зніміть з вогню і відкладіть в сторону.
4. У сотейник викладіть нарізану цибулю.
5. Обсмажте цибулю, помішуючи, 2-3 хвилини. Після додайте шматочки ананасів.
6. У невеликого розміру мисочку відправте червоний винний оцет, сік ананаса або апельсина, цукор, кетчуп, щіпку солі і кукурудзяний крохмаль. Все ретельно перемішайте.
7. Вилийте кисло-солодкий соус в сотейник, додайте дрібку зелені.
8. Акуратно перемішайте і залиште гаситися ще хвилин на 5 до готовності. Подавайте до столу з гарніром. Смачного!