Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім вам як приготувати найвідоміше і популярне блюдо в китайському стилі на території нашої країни - неймовірно ніжну і пікантну курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі.
Я думаю, що практично кожна людина хоч раз у своєму житті бував у китайському ресторані, і майже напевно одним із замовлених вами блюд була курка по-китайськи. Ця страва дійсно останнім часом стало дуже популярно серед нашого населення, а сьогодні я розповім вам, як приготувати курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах. На перший погляд може здатися, що на приготування піде купа часу і сил, але насправді це не так. Звичайно, в перший раз все не так вже й швидко вийде, але в будь-якому випадку це не повинно зайняти у вас більше години. Повірте, витрачений час варто кінцевого результату, адже ця курочка настільки ароматна і пряна, що дух захоплює. І, на мій погляд, цей рецепт приготування курки по-китайськи в кисло-солодкому соусі відмінно підійде для романтичного вечора - ваша друга половинка буде приємно здивована таким несподіваним і пікантним сюрпризом.
- Грудка куряча - 450 грам
- Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
- Імбир свіжий - 10 грам
- Перець болгарський зелений - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Олія кунжутна - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус світлий - 2 чайних ложки (в маринад )
- Вино рисове - 1 Чайна ложка (в маринад )
- Олія кунжутна - 2 чайних ложки (в маринад )
- Оцет рисовий - 8 Ст. Ложок (в підливу)
- Цукор - 4 Ст. Ложки (в підливу)
- Соєвий соус світлий - 2 чайних ложки (в підливу)
- Кетчуп - 6 Ст. Ложок (в підливу)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком