Рецепт Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі фото

Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Романтична вечеря , Святковий обід
Солодке , Гарячі страви , Кисле
Кількість порцій: 3
Час приготування: 50 хв.

Сьогодні я розповім вам як приготувати найвідоміше і популярне блюдо в китайському стилі на території нашої країни - неймовірно ніжну і пікантну курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі.


Опис приготування:

Я думаю, що практично кожна людина хоч раз у своєму житті бував у китайському ресторані, і майже напевно одним із замовлених вами блюд була курка по-китайськи. Ця страва дійсно останнім часом стало дуже популярно серед нашого населення, а сьогодні я розповім вам, як приготувати курку по-китайськи в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах. На перший погляд може здатися, що на приготування піде купа часу і сил, але насправді це не так. Звичайно, в перший раз все не так вже й швидко вийде, але в будь-якому випадку це не повинно зайняти у вас більше години. Повірте, витрачений час варто кінцевого результату, адже ця курочка настільки ароматна і пряна, що дух захоплює. І, на мій погляд, цей рецепт приготування курки по-китайськи в кисло-солодкому соусі відмінно підійде для романтичного вечора - ваша друга половинка буде приємно здивована таким несподіваним і пікантним сюрпризом.

  • Грудка куряча - 450 грам
  • Масло оливкове - 5 Ст. Ложок
  • Імбир свіжий - 10 грам
  • Перець болгарський зелений - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Олія кунжутна - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус світлий - 2 чайних ложки (в маринад )
  • Вино рисове - 1 Чайна ложка (в маринад )
  • Олія кунжутна - 2 чайних ложки (в маринад )
  • Оцет рисовий - 8 Ст. Ложок (в підливу)
  • Цукор - 4 Ст. Ложки (в підливу)
  • Соєвий соус світлий - 2 чайних ложки (в підливу)
  • Кетчуп - 6 Ст. Ложок (в підливу)
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Для початку приготуємо маринад. У глибокій мисці змішуємо світлий соєвий соус, рисове вино і кунжутне масло, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Курячі грудки ретельно промиваємо під холодною водою і чекаємо, поки вона трохи обсохне.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Потім нарізаємо грудку смужками шириною близько 1, 5 сантиметрів.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Вливаємо маринад, перемішуємо і відправляємо курку в холодильник на пів години.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
Невеликий шматочок імбиру очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
Тепер ріпчасту цибулю і болгарський перець ріжемо півкільцями, а морква нарізаємо кільцями.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 7
Коли курка промаринуется, обсмажуємо її на сковороді з додаванням рослинної олії до готовності.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 8
Обсмажену курку поки перекладаємо в окремий посуд, а на сковороду викладаємо нарізані цибулю, перець, морква і імбир. Смажимо кілька хвилин на середньому вогні.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 9
Тепер додаємо курку і все разом смажимо ще хвилини три.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 10
Для підливи наливаємо в каструльку оцет і нагріваємо його, додаємо кунжутне масло, соєвий соус, кетчуп і цукор. Варимо, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.
курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 11
Тепер переливаємо підливу в каструльку з куркою і овочами і гарненько перемішуємо. Наша курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі готова! Смачного!

Схожі рецепти