Рецепт Короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі фото

Короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Роздільне харчування
На обід , На швидку руку , Святковий обід
Гарячі страви , Страви цілком
Кількість порцій: 4
Час приготування: 55 хв.

Запечена риба не тільки корисна, але і дуже смачна, особливо в поєднанні з різними соусами. Я пропоную оригінальний кисло-солодкий соус, який відмінно підходить для коропа в духовці.

Опис приготування:

Здавалося б, приготувати коропа по-китайськи в кисло-солодкому соусі складно і не у кожного вийде, але така думка є хибною. Далі я доведу, що приготування рибки в духовці за моїм рецептом нітрохи не складніше, аніж зазвичай обсмажування її на сковороді. А виходить-то набагато смачніше! Короп стає дуже ароматним, з красивою рум'яної і хрусткою скоринкою. Легка кислинка, яку надає лимон, підкреслює смак і зробить його більш яскравим. Ну і звичайно - соєвий соус, без якого це блюдо вже не вважалося б китайським, надає легкий пряний аромат. Варто відзначити, що соєвий соус чудово поєднується не тільки з коропом, але і з іншими видами риби, тому раджу використовувати його в приготуванні і горбуші, і товстолобика, і щуки.

  • Короп свіжий - 800 грам
  • Кетчуп - 90 грам
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Рибу очистіть від луски і нутрощів, не забудьте видалити зябра, добре промийте під проточною водою.
короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Для соусу змішайте кетчуп з соєвим соусом.
короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Додайте лимонний сік, сіль, добре перемішайте.
короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Змастіть рибку з обох сторін і всередині отриманим соусом з допомогою кулінарного кисті.
короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
Загорніть її в фольгу і відправте в гарячу духовку на 40 хвилин. Через 20 хвилин фольгу розгорніть, щоб на поверхні рибки утворилася гарна скоринка.
короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
Готового коропа перекладіть на велике блюдо, прикрасьте зеленню і майонезом. Подавайте гарячим. Смачного!

Схожі рецепти