Короп по-китайськи в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Запечена риба не тільки корисна, але і дуже смачна, особливо в поєднанні з різними соусами. Я пропоную оригінальний кисло-солодкий соус, який відмінно підходить для коропа в духовці.
Здавалося б, приготувати коропа по-китайськи в кисло-солодкому соусі складно і не у кожного вийде, але така думка є хибною. Далі я доведу, що приготування рибки в духовці за моїм рецептом нітрохи не складніше, аніж зазвичай обсмажування її на сковороді. А виходить-то набагато смачніше! Короп стає дуже ароматним, з красивою рум'яної і хрусткою скоринкою. Легка кислинка, яку надає лимон, підкреслює смак і зробить його більш яскравим. Ну і звичайно - соєвий соус, без якого це блюдо вже не вважалося б китайським, надає легкий пряний аромат. Варто відзначити, що соєвий соус чудово поєднується не тільки з коропом, але і з іншими видами риби, тому раджу використовувати його в приготуванні і горбуші, і товстолобика, і щуки.
- Короп свіжий - 800 грам
- Кетчуп - 90 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка