Рецепт Короп в кисло-солодкому соусі фото

Короп в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Короп
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Який же може бути святковий стіл без смачної риби? Цікавий рецепт припаде до смаку всім гостям! Читайте, як приготувати коропа в кисло-солодкому соусі. Це чудове рибне блюдо!

Найсмачніше коропа ви ще не їли, в цьому я вас запевняю! простий, але дуже класний рецепт, блюдо за яким виходить дуже смачним і, що теж важливо, апетитним на вигляд. Дізнайтеся, як приготувати коропа в кисло-солодкому соусі вже зараз. Готуйте його частіше!

  • Короп - 1, 5 кілограма
  • Сік лимона - 1 штука (видавлений сік 1 лимона)
  • Соєвий соус - 100 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 100 грам
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 100 грам
  • Свіжий імбир - 1 скибочку (приблизно 3 см)
  • Біле сухе вино - 3 Ст. Ложки (краще рисове)
  • Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Починаємо з оброблення коропа. Хоч це і вміє робити практично кожен кулінар, розповім детальніше. Очищаємо його від луски і нутрощів, відрізаємо голову, залишаючи лише одне філе. Потім на кожній стороні філе робимо надрізи по діагоналі, але не варто їх робити дуже глибокими. Після цього солимо наше філе, поливаємо соєвим і лимонним соком. Ми залишаємо просочуватися на 15-20 хвилин.
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Після того як філе коропа просочилося, необхідний приготувати його до обсмажуванні. Для цього обвалюють рибне філе в кукурудзяному крохмалі: гарненько, з обох сторін. Потім кладемо його на сковорідку, попередньо розігріту і политу олією, і обсмажуємо до хрусткої скоринки.
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Нарешті ми добралися і до готування нашого кисло-солодкого соусу. Трьом на тертці імбир, додаємо його в воду. Після цього додаємо в воду ще вино, соєвий соус і лимонний сік. Варимо суміш до того моменту, поки вона не закипить, і лише потім додаємо коричневий цукор і томатну пасту. Після цього варимо ще 7-10 хвилин, потім додаємо трохи розведеного крохмалю (1 ст.Л крохмалю до 3 ст.Л. Води). Залишається лише варити соус кілька хвилин, поки він трохи не загусне.
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Прибираємо підсмажене філе коропа з пательні, викладаємо його на блюдо. Поливаємо його нашим приготованим соусом. Для краси можете прикрасити його пелюстками зеленої цибулі і посипати кедровими горішками. Смачного!

Схожі рецепти