Рецепт Короп в кисло-солодкому соусі фото

Короп в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 50 хв.

Який же може бути святковий стіл без смачної риби? Цікавий рецепт припаде до смаку всім гостям! Читайте, як приготувати коропа в кисло-солодкому соусі. Це чудове рибне блюдо!

Опис приготування:

Найсмачніше коропа ви ще не їли, в цьому я вас запевняю! простий, але дуже класний рецепт, блюдо за яким виходить дуже смачним і, що теж важливо, апетитним на вигляд. Дізнайтеся, як приготувати коропа в кисло-солодкому соусі вже зараз. Готуйте його частіше!

  • Короп - 1, 5 кілограма
  • Сік лимона - 1 штука (видавлений сік 1 лимона)
  • Соєвий соус - 100 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 100 грам
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Вода - 100 грам
  • Свіжий імбир - 1 скибочку (приблизно 3 см)
  • Біле сухе вино - 3 Ст. Ложки (краще рисове)
  • Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Починаємо з оброблення коропа. Хоч це і вміє робити практично кожен кулінар, розповім детальніше. Очищаємо його від луски і нутрощів, відрізаємо голову, залишаючи лише одне філе. Потім на кожній стороні філе робимо надрізи по діагоналі, але не варто їх робити дуже глибокими. Після цього солимо наше філе, поливаємо соєвим і лимонним соком. Ми залишаємо просочуватися на 15-20 хвилин.
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Після того як філе коропа просочилося, необхідний приготувати його до обсмажуванні. Для цього обвалюють рибне філе в кукурудзяному крохмалі: гарненько, з обох сторін. Потім кладемо його на сковорідку, попередньо розігріту і политу олією, і обсмажуємо до хрусткої скоринки.
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Нарешті ми добралися і до готування нашого кисло-солодкого соусу. Трьом на тертці імбир, додаємо його в воду. Після цього додаємо в воду ще вино, соєвий соус і лимонний сік. Варимо суміш до того моменту, поки вона не закипить, і лише потім додаємо коричневий цукор і томатну пасту. Після цього варимо ще 7-10 хвилин, потім додаємо трохи розведеного крохмалю (1 ст.Л крохмалю до 3 ст.Л. Води). Залишається лише варити соус кілька хвилин, поки він трохи не загусне.
короп в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Прибираємо підсмажене філе коропа з пательні, викладаємо його на блюдо. Поливаємо його нашим приготованим соусом. Для краси можете прикрасити його пелюстками зеленої цибулі і посипати кедровими горішками. Смачного!

Схожі рецепти