Короп в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Який же може бути святковий стіл без смачної риби? Цікавий рецепт припаде до смаку всім гостям! Читайте, як приготувати коропа в кисло-солодкому соусі. Це чудове рибне блюдо!
Найсмачніше коропа ви ще не їли, в цьому я вас запевняю! простий, але дуже класний рецепт, блюдо за яким виходить дуже смачним і, що теж важливо, апетитним на вигляд. Дізнайтеся, як приготувати коропа в кисло-солодкому соусі вже зараз. Готуйте його частіше!
- Короп - 1, 5 кілограма
- Сік лимона - 1 штука (видавлений сік 1 лимона)
- Соєвий соус - 100 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 100 грам
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Вода - 100 грам
- Свіжий імбир - 1 скибочку (приблизно 3 см)
- Біле сухе вино - 3 Ст. Ложки (краще рисове)
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
Починаємо з оброблення коропа. Хоч це і вміє робити практично кожен кулінар, розповім детальніше. Очищаємо його від луски і нутрощів, відрізаємо голову, залишаючи лише одне філе. Потім на кожній стороні філе робимо надрізи по діагоналі, але не варто їх робити дуже глибокими. Після цього солимо наше філе, поливаємо соєвим і лимонним соком. Ми залишаємо просочуватися на 15-20 хвилин.
Після того як філе коропа просочилося, необхідний приготувати його до обсмажуванні. Для цього обвалюють рибне філе в кукурудзяному крохмалі: гарненько, з обох сторін. Потім кладемо його на сковорідку, попередньо розігріту і политу олією, і обсмажуємо до хрусткої скоринки.
Нарешті ми добралися і до готування нашого кисло-солодкого соусу. Трьом на тертці імбир, додаємо його в воду. Після цього додаємо в воду ще вино, соєвий соус і лимонний сік. Варимо суміш до того моменту, поки вона не закипить, і лише потім додаємо коричневий цукор і томатну пасту. Після цього варимо ще 7-10 хвилин, потім додаємо трохи розведеного крохмалю (1 ст.Л крохмалю до 3 ст.Л. Води). Залишається лише варити соус кілька хвилин, поки він трохи не загусне.
Прибираємо підсмажене філе коропа з пательні, викладаємо його на блюдо. Поливаємо його нашим приготованим соусом. Для краси можете прикрасити його пелюстками зеленої цибулі і посипати кедровими горішками. Смачного!