Рецепт Фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі фото

Фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
М'ясо, Овочі, Фарш
Дієтичне харчування, ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви, Фрикадельки

Фарш і овочі - то, що потрібно для вечері! Пряні фрикадельки з хрусткими овочами в гострому і ароматному соусі! Трохи Азії літнім вечором ...


Овочі можна підібрати на свій смак, а соус купити готовий. Фарш можна змішати заздалегідь і навіть заморозити оброблені фрикадельки. І тоді приготування страви займе зовсім небагато часу.

  • Фарш домашній - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Цибуля зелена - 2-3 штук
  • Імбир свіжий - 4-5 скибочок
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Кунжут - 2 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
  • Морква - 2 штуки (молода)
  • Кабачок - 1/2 штуки (молодий)
  • Квасоля зелена стручкова - 200 грам
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Гриби муер - 25 грам(1 пачечка)
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Суміш прянощів - 2 чайних ложки (китайська суміш усанмянь (5 спецій))
  • Цукор коричневий - 5 Ст. Ложок( ДЛЯ СОУСУ: всі продукти нижче)
  • Оцет рисовий білий - 100 мілілітрів
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 4 Ст. Ложки (високої якості)
  • Кукурудзяний крохмаль - 1-2 чайних ложок
  • Вода - 70 мілілітрів
  • Імбир свіжий - 2 чайних ложки (тертого)
  • Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
  • Бадьян - 1/2 чайних ложки (мелені насіння)
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Для початку замочіть гриби муер в гарячій (градусів 60) воді на півгодини. Потім відіжміть воду і наріжте гриби крупно, видаляючи коріння і ніжки.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Потім зваріть соус. Я завжди варю його побільше і зберігаю в холодильнику. Змішайте соєвий соус, рисовий оцет, коричневий цукор і томатну пасту хорошої якості. Додайте натертий імбир, часниковий порошок і товчені насіння бадьяна. Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Варіть 3-4 хвилини, потім затягніть соус крохмалем, розвівши його в 70 мл води. Прокип'ятіть ще пару хвилин - і соус готовий.
Для страви знадобиться 50-70 мл, залишок перелийте в чисту суху баночку з хорошою кришкою і зберігайте в холодильнику.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Зелену квасолю відваріть в підсолодженому окропі 3-4 хвилини і відразу ж обдайте крижаною водою. Так квасоля збереже яскравий колір в страві.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Овочі очистіть, промийте та висушіть. Наріжте моркву і цибулю соломкою, измельчитечасник і імбир. Перець і кабачок наріжте невеликими куточками.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
У м'ясний фарш додайте тертий лук - 1 невелику цибулину, тертий імбир - 2 скибочки, тертий часник - 2 зубчики. Влийте соєвий соус і додайте нашатковану зелену цибулю і кунжут, краще обсмажений. Також додайте крохмаль і ретельно вимішайте фарш.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
Обробити вологими руками фрикадельки розміром з кульку для пінг-понгу.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 7
Розігрійте в воке масло і обсмажте фрикадельки до рум'яної скоринки, potrâhivaâ вок.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 8
Вийміть фрикадельки і обсмажити гриби, цибулю і моркву хвилини 3, помішуючи.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 9
Додайте кабачки і перець, смажте ще пару хвилин, також помішуючи. Викладіть квасолю і смажте ще хвилину.
фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі - фото крок 10
Влийте в вок 50-70 мл соусу і енергійно розмішайте. Тушіте 2-3 хвилини, перемішуючи соус зі дна вока. Вимкніть нагрів і дайте страві дійти ще пару хвилин без нагрівання. При подачі посипте кунжутом і шинкованою зеленою цибулею.

Схожі рецепти