Фрикадельки по-китайськи з овочами в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Фарш і овочі - то, що потрібно для вечері! Пряні фрикадельки з хрусткими овочами в гострому і ароматному соусі! Трохи Азії літнім вечором ...
Овочі можна підібрати на свій смак, а соус купити готовий. Фарш можна змішати заздалегідь і навіть заморозити оброблені фрикадельки. І тоді приготування страви займе зовсім небагато часу.
- Фарш домашній - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Цибуля зелена - 2-3 штук
- Імбир свіжий - 4-5 скибочок
- Часник - 4-5 зубчиків
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Морква - 2 штуки (молода)
- Кабачок - 1/2 штуки (молодий)
- Квасоля зелена стручкова - 200 грам
- Перець солодкий - 2 штуки
- Гриби муер - 25 грам(1 пачечка)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Суміш прянощів - 2 чайних ложки (китайська суміш усанмянь (5 спецій))
- Цукор коричневий - 5 Ст. Ложок( ДЛЯ СОУСУ: всі продукти нижче)
- Оцет рисовий білий - 100 мілілітрів
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки (високої якості)
- Кукурудзяний крохмаль - 1-2 чайних ложок
- Вода - 70 мілілітрів
- Імбир свіжий - 2 чайних ложки (тертого)
- Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
- Бадьян - 1/2 чайних ложки (мелені насіння)
Для початку замочіть гриби муер в гарячій (градусів 60) воді на півгодини. Потім відіжміть воду і наріжте гриби крупно, видаляючи коріння і ніжки.
Потім зваріть соус. Я завжди варю його побільше і зберігаю в холодильнику. Змішайте соєвий соус, рисовий оцет, коричневий цукор і томатну пасту хорошої якості. Додайте натертий імбир, часниковий порошок і товчені насіння бадьяна. Ретельно перемішайте і доведіть до кипіння. Варіть 3-4 хвилини, потім затягніть соус крохмалем, розвівши його в 70 мл води. Прокип'ятіть ще пару хвилин - і соус готовий.
Для страви знадобиться 50-70 мл, залишок перелийте в чисту суху баночку з хорошою кришкою і зберігайте в холодильнику.
Для страви знадобиться 50-70 мл, залишок перелийте в чисту суху баночку з хорошою кришкою і зберігайте в холодильнику.
Зелену квасолю відваріть в підсолодженому окропі 3-4 хвилини і відразу ж обдайте крижаною водою. Так квасоля збереже яскравий колір в страві.
Овочі очистіть, промийте та висушіть. Наріжте моркву і цибулю соломкою, измельчитечасник і імбир. Перець і кабачок наріжте невеликими куточками.
У м'ясний фарш додайте тертий лук - 1 невелику цибулину, тертий імбир - 2 скибочки, тертий часник - 2 зубчики. Влийте соєвий соус і додайте нашатковану зелену цибулю і кунжут, краще обсмажений. Також додайте крохмаль і ретельно вимішайте фарш.
Обробити вологими руками фрикадельки розміром з кульку для пінг-понгу.
Розігрійте в воке масло і обсмажте фрикадельки до рум'яної скоринки, potrâhivaâ вок.
Вийміть фрикадельки і обсмажити гриби, цибулю і моркву хвилини 3, помішуючи.
Додайте кабачки і перець, смажте ще пару хвилин, також помішуючи. Викладіть квасолю і смажте ще хвилину.
Влийте в вок 50-70 мл соусу і енергійно розмішайте. Тушіте 2-3 хвилини, перемішуючи соус зі дна вока. Вимкніть нагрів і дайте страві дійти ще пару хвилин без нагрівання. При подачі посипте кунжутом і шинкованою зеленою цибулею.