Рецепт Курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі фото

Курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, Романтична вечеря
Гарячі страви, Кисле

Останнім часом азіатська кухня одержала широке поширення і стала популярна завдяки відкрилися китайським ресторанам, а ми спробуємо приготувати що-небудь смачне в домашніх умовах.

У традиційній китайській кухні існує безліч цікавих рецептів, деякі досить прості, а деякі дуже складні, але більшість з них має абсолютно незвичайний і можна сказати незвичний для нашої людини смак. Але цей рецепт приготування курки по-пекінськи в кисло-солодкому соусі на сьогоднішній день є одним з найбільш популярних, а багато хто вже не раз робили його у себе вдома. І сьогодні ми спробуємо приготувати це чудове блюдо, а я допоможу вам і розповім, як зробити курку по-пекінськи в кисло-солодкому соусі в домашніх умовах. Складного тут абсолютно нічого немає, і, хоча процес займе у вас близько години, але в цілому ви без особливих зусиль впораєтеся з цією стравою. Потім можете приготувати собі трохи китайської локшини і влаштувати цілий вечір в азіатському стилі - такий невеличке свято для душі і, звичайно ж, шлунка.

  • Куряча грудка - 1 кілограм
  • Соус соєвий - 6 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Селера черешкова - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 3 штуки (різних квітів)
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 5-6 Ст. Ложок
  • Крохмаль кукурудзяний - 4-5 Ст. Ложок
  • Імбир свіжий тертий - 2 чайних ложки
  • Паста томатна - 2 чайних ложки
  • Сік ананасовий - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Ананас консервований нарізаний - 5 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 чайних ложки
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 1
Промиваємо куряче філе під холодною водою і даємо йому трохи обсохнути, потім нарізаємо його на смужки шириною приблизно 1, 5 см.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 2
Соєвий соус змішуємо з тертим імбиром і заливаємо цим маринадом нарізану курку. Б'юся об заклад на 15-20 хвилин в холодильник.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 3
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 4
Селера нарізаємо невеликими кубиками.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 5
Морква і болгарський перець чистимо і моєму. Видаляємо з перцю насіння і нарізаємо все соломкою.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 6
Курку виймаємо з холодильника і додаємо до неї кукурудзяний крохмаль, перемішуємо.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 7
В окрему миску розбиваємо яйця і висипаємо борошно, ретельно перемішуємо до однорідного стану.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 8
Приготований кляр змішуємо з промаринуватися курячим філе.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 9
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому шматочки філе до утворення золотистої скоринки.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 10
В іншій сковороді теж розігріваємо олію і починаємо на ньому обсмажувати цибулю. Смажимо пару хвилин, а потім додаємо нарізану селеру.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 11
Тепер викладаємо моркву і ще кілька хвилин смажимо.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 12
Додаємо болгарський перець і перемішуємо всі інгредієнти.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 13
Тушкуємо овочеву суміш на середньому вогні до стану напівготовності.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 14
Поки овочі гасяться, ми займемося соусом. У каструльці змішуємо томатну пасту, воду і ананасовий сік, при бажанні можна додати соєвий соус. Ставимо каструльку на повільний вогонь, додаємо цукор і нагріваємо, поки цукор повністю не розчиниться.
курка по-пекінськи в кисло-солодкому соусі - фото крок 15
Тепер в сковороду з овочами викладаємо обсмажену курку, додаємо ананас і поливаємо все приготованим соусом. Перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні 10-15 хвилин. Теперь наша курочка готова, і її можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти