Курка в кисло-солодкому цибульному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную Вашій увазі надзвичайно смачна страва, яке готується з соусу на основі лука, соєвого соусу, оцту і цукру. Така курка відмінно підійде і на святковий стіл.
Сказати, що це смачно, значить не сказати нічого. Для приготування цієї страви беріть будь-які м'ясисті частини курки. Не бійтеся великої кількості цибулі, він виходить дуже смачним. Подавайте блюдо з будь-яким гарніром, у мене відварений рис. Підійдуть до нього також свіжі овочі і соління.
- Курка - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Соєвий соус - 120 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
- Оцет 9% - 30 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 2-3 Щепоток
Цукор насипте в глибоку сковороду або сотейник.
Налийте трохи води, поставте сковороду на вогонь і нагрівайте до повного розчинення цукру, постійно помішуючи.
Додайте оцет, соєвий соус, воду.
Три великі цибулини очистіть, помийте і наріжте. Викладіть в соус.
Гасіть лук в соусі 10 хвилин.
Викладіть в сковороду курку, трохи солі, враховуючи, що соєвий соус солоний.
Накрийте сковороду кришкою і млоїте курку в цибульному соусі 45-50 хвилин.
Курка в цибульному соусі готова.