М'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Помилково вважається, що якщо блюдо належить іноземній кухні, то воно обов'язково складне. Сподіваюся, що рецепт, як приготувати м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи, зруйнує цей стереотип.
Можливо, рецепт не на все 100% належить до китайської кухні, підозрюю, що його трохи видозмінили і спростили, адже в китайській кухні, як і у всіх азіатських країнах, стільки спецій, що ми і половини з них не знаємо. Та й купити їх у нас дуже складно. Поєднання незвичайних і незвичних смакових якостей дуже сильно наближає це блюдо до китайської кухні, так що обов'язково спробуйте!
- Свинина - 0, 5 кілограма
- Цукор - 5 грам
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Міні-морковь - 100 грам
- Консервовані ананаси - 200 грам
- Крохмаль - 15 грам
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Болгарський перець - 1 штука
1. М'ясо мою і витираю паперовим рушником, потім нарізаю його скибочками (1, 5 сантиметра в товщину), обов'язково вздовж волокон, щоб воно зберегло свою соковитість.
2. Кожен шматочок свинини нарізаю смужками розміром 1, 5 см. У мисці змішую крохмаль, соєвий соус, імбирний порошок і цукор, все ретельно перемішую і опускаю шматочки м'яса.
3. Болгарський перець мою і розрізаю, вичищаю насіння і нарізаю овоч довгими смужками, потім обсмажую їх на сковороді з соняшниковою олією і морквою протягом 5 хвилин на великому вогні.
4. Потім до овочів на плиті додаю консервовані ананаси, порізавши їх невеликими шматочками. Перемішую і прибираю з вогню.
5. Мариновану свинину обсмажую на окремій сковороді з соняшниковою олією на максимальному вогні близько 7-10 хвилин.
6. В самому кінці додаю до свинини приготовані овочі і перемішую, прогріваю 1-2 хвилини, а потім знімаю з вогню.
7. Готову страву подаю обов'язково гарячим зі свіжими овочами. Смачного!