Рецепт М'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи фото

М'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Фрукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Помилково вважається, що якщо блюдо належить іноземній кухні, то воно обов'язково складне. Сподіваюся, що рецепт, як приготувати м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи, зруйнує цей стереотип.

Опис приготування:

Можливо, рецепт не на все 100% належить до китайської кухні, підозрюю, що його трохи видозмінили і спростили, адже в китайській кухні, як і у всіх азіатських країнах, стільки спецій, що ми і половини з них не знаємо. Та й купити їх у нас дуже складно. Поєднання незвичайних і незвичних смакових якостей дуже сильно наближає це блюдо до китайської кухні, так що обов'язково спробуйте!

  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 5 грам
  • Мелений імбир - 1 Чайна ложка
  • Міні-морковь - 100 грам
  • Консервовані ананаси - 200 грам
  • Крохмаль - 15 грам
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 40 мілілітрів
  • Болгарський перець - 1 штука
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 1
1. М'ясо мою і витираю паперовим рушником, потім нарізаю його скибочками (1, 5 сантиметра в товщину), обов'язково вздовж волокон, щоб воно зберегло свою соковитість.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 2
2. Кожен шматочок свинини нарізаю смужками розміром 1, 5 см. У мисці змішую крохмаль, соєвий соус, імбирний порошок і цукор, все ретельно перемішую і опускаю шматочки м'яса.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 3
3. Болгарський перець мою і розрізаю, вичищаю насіння і нарізаю овоч довгими смужками, потім обсмажую їх на сковороді з соняшниковою олією і морквою протягом 5 хвилин на великому вогні.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 4
4. Потім до овочів на плиті додаю консервовані ананаси, порізавши їх невеликими шматочками. Перемішую і прибираю з вогню.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 5
5. Мариновану свинину обсмажую на окремій сковороді з соняшниковою олією на максимальному вогні близько 7-10 хвилин.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 6
6. В самому кінці додаю до свинини приготовані овочі і перемішую, прогріваю 1-2 хвилини, а потім знімаю з вогню.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 7
7. Готову страву подаю обов'язково гарячим зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти