Рецепт М'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи фото

М'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Фрукти
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Помилково вважається, що якщо блюдо належить іноземній кухні, то воно обов'язково складне. Сподіваюся, що рецепт, як приготувати м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи, зруйнує цей стереотип.

Можливо, рецепт не на все 100% належить до китайської кухні, підозрюю, що його трохи видозмінили і спростили, адже в китайській кухні, як і у всіх азіатських країнах, стільки спецій, що ми і половини з них не знаємо. Та й купити їх у нас дуже складно. Поєднання незвичайних і незвичних смакових якостей дуже сильно наближає це блюдо до китайської кухні, так що обов'язково спробуйте!

  • Свинина - 0, 5 кілограма
  • Цукор - 5 грам
  • Мелений імбир - 1 Чайна ложка
  • Міні-морковь - 100 грам
  • Консервовані ананаси - 200 грам
  • Крохмаль - 15 грам
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 40 мілілітрів
  • Болгарський перець - 1 штука
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 1
1. М'ясо мою і витираю паперовим рушником, потім нарізаю його скибочками (1, 5 сантиметра в товщину), обов'язково вздовж волокон, щоб воно зберегло свою соковитість.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 2
2. Кожен шматочок свинини нарізаю смужками розміром 1, 5 см. У мисці змішую крохмаль, соєвий соус, імбирний порошок і цукор, все ретельно перемішую і опускаю шматочки м'яса.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 3
3. Болгарський перець мою і розрізаю, вичищаю насіння і нарізаю овоч довгими смужками, потім обсмажую їх на сковороді з соняшниковою олією і морквою протягом 5 хвилин на великому вогні.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 4
4. Потім до овочів на плиті додаю консервовані ананаси, порізавши їх невеликими шматочками. Перемішую і прибираю з вогню.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 5
5. Мариновану свинину обсмажую на окремій сковороді з соняшниковою олією на максимальному вогні близько 7-10 хвилин.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 6
6. В самому кінці додаю до свинини приготовані овочі і перемішую, прогріваю 1-2 хвилини, а потім знімаю з вогню.
м'ясо в кисло-солодкому соусі по-китайськи - фото крок 7
7. Готову страву подаю обов'язково гарячим зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти