М'ясо по-віденськи (тафельшпіц)
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо дуже оригінальне, але особливо прекрасна його подача: тут присутній і перше, і друге, і сніданок. Стало цікаво? Заходьте і дивіться, як приготувати і подати м'ясо по-віденськи - тафельшпіц.
Це незвичайне блюдо 3 в одному: виходить і закуска, і перше, і друге. М'ясо (телятина або яловичина) має бути обов'язково з мозкової кісточкою (такі кісточки містяться в ногах тварини), спочатку вариться з обсмаженою цибулею, потім додається морква, селера і цибулю-порей, і знову все вариться. В результаті м'ясо нарізають скибочками і подається як гаряче; мозок з мозкової кісточки намазується на грінки в якості закуски; а бульйон з овочами подається як перша страва. Загалом, цікаво готувати і цікаво є. Цілий ритуал!
- М'ясо - 1 кілограм (телятина або яловичина)
- М'ясо на кістці - 1 кілограм (з мозкової кісткою )
- Селера - 100 грам (корінь)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Цибулину розрізати навпіл і обсмажте з усіх боків на сухій сковороді.
2. М'ясо помийте. Мозгова кісточка виглядає ось так: вона міститься в ногах. І кістковий мозок з неї нам знадобиться для подачі.
3. М'ясо (філе) і м'ясо на кістці залийте водою, додайте обсмажену цибулю і варіть на повільному вогні близько 2-ї години.
4. Моркву очистіть і наріжте уздовж, селера наріжте скибочками, а цибуля-порей - кільцями.
5. Додайте все в каструлю, варите 30 хвилин. Додати сіль, поперчіть. Процідіть бульйон і перелийте його в чисту каструлю. Знову поставте бульйон на вогонь, приправити сіллю, додайте мозкові кісточки, м'ясо, морква і цибуля-порей. Доведіть до кипіння ще раз.
6. Бульйон з овочами подайте на перше, грінки або хліб з мізками з кісточок, а нарізане м'ясо на гаряче. Смачного!