Тафельшпіц
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати тафельшпіц - цей рецепт для вас! М'ясо виходить настільки ніжним, що ви не захочете готувати надалі інакше! Тим більше, що рецепт досить економний і простий.
Як вид, цей рецепт приготування тафельшпіц нічого в собі понад-складного не містить, якщо не розділяти м'ясо і овочі, то взагалі отримаємо повноцінний вітчизняний суп. Але щоб слідувати класичним рецептом тафельшпіц, не пошкодуйте зганяти в магазин за шафраном і цибулею-пореєм. Точно так же багато де тафельшпіц подають з яблучним пюре, або хоча б з квашеними яблуками. Так що вивчіть традиції, і ваш тафельшпіц в домашніх умовах буде вище всяких похвал!
- Яловичина - 600 грам
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Селера - 1/2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Ставимо відварюватися яловичину в підсоленій воді з шафраном і лавровим листком.
2. Тим часом підготуємо овочі. Ретельно все вимиємо і обсушити.
3. Капусту шаткуємо смужками і трохи мнемо руками.
4. Всі інші овочі нарізаємо дрібними кубиками.
5. Як пройде година з моменту початку готування бульйону, - додамо до нього все овощі.На невеликому вогні варимо все разом ще годину.
6. Коли все буде готово, - м'ясо з бульйону дістанемо, обсушити і нарежем.Подают традиційно м'ясо разом з вареними овочами з бульйону, а бульйон - як окрему страву. Смачного!